Yahoo! skifter til Bing – hvad med Site Explorer?
Det har længe været i vente – men nu skulle det efter sigende blive en realitet inden for de kommende uger. Yahoo! Search som vi kender det – udgår officielt og overlader søgedelen til Bing.
Dermed bliver det et endeligt farvel til den søgemaskine, der med AltaVista var datidens Google. Yahoo! blev født som migrering af AltaVista, Inktomi og Alltheweb.
Allerede i slutningen af juli 2009 blev det officielt at Yahoo ville nedtone search delen og overlade det til Bing, men det er altså først nu, at almindelige brugere får mulighed for at bruge Bing – på Yahoo. I følge Yahoo skyldes overgangen, at man ikke ønsker at videreudvikle på søgeteknologien. Yahoo! vil stadig eksistere med en række nye features, men det vil være Bings søgeteknologi, der ligger bag.
Google sidder som bekend stadig tungt på markedet med over 70% af af alle søgninger på verdensplan, men integreringen af Bing og Yahoo vil uden tvivl flytte markedsdele.
Hvad sker der med Yahoo Site Explorer?
En af de absolut vigtigste SEO værktøjer – Yahoo! Site Explorer – vil med overgangen til Bing desværre også forsvinde. Og med det – en lang række værktøjer, der er bygget på Yahoos API. Seomoz lancerede for nogle uger sider Open Site Explorer baseret på deres egen data fra Linkscape, men selvom det er et fantastisk værktøj, er mængden af crawlet data stadig noget mindre end Yahoo!s data.
Man kan kun håbe at Seomoz bliver ved med at udvikle deres crawler – og dermed også data i forbindelse med Open Site Explorer.
Hvad sker der med avancerede queries?
Da Live Search blev til Bing forsvandt en række avancerede queries – kun linkfromdomain: overlevede reelt. Yahoo! har som bekendt en række tilsvarende avancerede queries, hvor linkdomain: uden tvivl er den vigtigste. Spørgsmålet er, om også denne funktion helt forsvinder. Det vil være ualmindeligt ærgeligt, eftersom Yahoo! uden tvivl har været den søgemaskine, der har leveret de bedste resultater for den type søgning.
Med Yahoo! forsvinder således en masse værdifuld information. Hvorvidt den samme information opstår i en anden indpakning er svært at spå om – men indtil da, må vi bare håbe på, at Bing medtager nogle af de rigtig værdifulde søgetiltag som Yahoo! stod som afsender af.
Migreringen er dog en realitet – og data fra Bing vil man allerede kunne forvente i Yahoo! fra næste uge.
11 Kommentarer til “Yahoo! skifter til Bing – hvad med Site Explorer?”
Kommenter post





Få nyhedsbrev:
Seneste indlæg
- Link Building i 2016 – 10 svar fra de største danske SEO eksperter
- Få 20% bedre load-tider med HTTP/2 protokollen
- Derfor skal du aldrig droppe tanken om dit drømmedomæne
- SEMAward 2015 – vinderne er fundet
- De 96 bedste artikler, blogposts, debatindlæg og podcasts om online markedsføring
Mest læste indlæg
- Link building 2012 – 12 håndgribelige tips fra de største danske eksperter
- Det perfekte SEO title tag
- Google+ (plus) – med Google Circles – Googles Sociale netværk
- Yahoo! skifter til Bing – hvad med Site Explorer?
- Utraditionelle Off-Page SEO Strategier
- Adwords tricks – 11 tips til en kick-ass Adwords annonce
- Google Places – udfyld det perfekt (Local business Center)
- Nyt Google+ Dashboard – saml dine Google produkter ét sted
- Google Pandaen er Tam, Uden Tænder og Ganske Harmløs
- Google Webmaster Tool – sådan registrerer du dit website
Seneste kommentarer
- 14 spørgsmål og svar om link building – sådan foretager du link building i 2014 til
- Link Building i 2016 – 10 svar fra de største danske SEO eksperter til
- 13.880 grunde til at du skal kommentere på blogs til
- 13.880 grunde til at du skal kommentere på blogs til
- Utraditionelle Off-Page SEO Strategier til
Frank Hellerup Madsen says:
Ja, det bliver noget spændende at se, hvad der sker med linkdata fra Yahoo nu.
Falder linkdomain/Site Explorer helt bort, så må vi jo ud og teste, hvilken af de alternative leverandører af linkdata, der kan give de bedste og mest brugbare data.
Rasmus says:
Hej Frank
Ja det bliver uden tvivl spændende – især eftersom de fleste af de tools, der eksisterer, baserer data på Yahoo!s API.
Men mon ikke der hurtigt vil opstå nye værktøjer, der kan generere samme data – omend i en anden form.
Ellers kan man jo håbe på at Bing ikke nedlægger Site Explorer..
Frank Hellerup Madsen says:
Der opstår i hvert fald et kæmpe hul på markedet. Spørgsmålet er så om Majestic, Seomoz/Linkscape eller en tredje part har lyst til at gå ind og dække efterspørgslen på den gratis del af markedet. Det kan jeg godt tillade mig at tvivle på. De semi-professionelle værktøjer skal nok få dækket deres databehov hos nogle af de nævnte, men alle de gratis værktøjer kan godt ende på den virtuelle kirkegård.
Rasmus says:
Jeg tvivler på at de betalte værktøjer vil udgive en light version af deres produkt – der kan give den nødvendige data. Så sandsynligheden for at den digitale kirkegård bliver overrendt – er nok desværre særdeles stor.
Slut med backlink-tjek fremover? says:
[…] Der skal lige gives credit til Rasmus Himmelstrup, der allerede har været inde på emnet på sin nystartede seoanalyst.dk-blog. Det er egentlig vores spekulationer i kommentarerne derovre, jeg bygger videre på i dette […]
jonas says:
Det bliver bliver interessant at se hvem der først kommer med et nyt tool. Personligt syntes jeg det kunne være godt med et tool der rapporter flere end 1000 backlinks, det vil gøre det lidt nemmere at se hvad der gemmer sig bag de “magiske” tusind.
– i øvrigt god blog Ras, beklager evt, cykler/cykle fejl har lavet ;-)
/Jonas
Rasmus says:
@jonas – Open Site Explorer fra Seomoz giver jo allerede muligheden for at kunne hive 10.000 backlinks ud – men det kræver selvfølgelig, man er betalende kunde. Jeg tvivler på, at der nogensinde vil komme et gratis værktøj, der vil vise mere end de 1000.
..og tak tak. Der var kun en cykel :)
Claus Valgren Christensen says:
Jeg ved at der kommer et skandinavisk alternativ snart – det er i støbeskeen.
Rasmus says:
@Claus – spændende, hvor melder man sig som betatester?
Claus Valgren Christensen says:
@Rasmus – Godt spørgsmål. Svaret må ærligt være; at nogle bliver kontaktet længere hen i processen, og får en Private Beta invitation. Således drukner ingen ikke i information-overload og alle kan blive hørt. Rasmus, det er nu ikke tilfældigt at jeg ytrede mig på bloggen her…
Rasmus says:
@Claus – Det ser jeg frem til…