Alternativer til Yahoo! Site Explorer

Posted Posted af i SEO     Comments 12 kommentarer
maj
4

Det har efterhånden været kendt længe, at Bing overtager searchdelen på Yahoo og mange af de funktioner, som Yahoo tilbyder bliver nedlagt. Det gælder desværre også Yahoo! Site Explorer, som er et særdeles hyppigt brugt værktøj til at finde og analysere backlinks. Der eksisterer dog en række gode alternativer til Yahoo! Site Explorer – og for nylig kom der så også en dansk/nordisk version.

Yahoo! Site Explorer lukker – ingen ved helt hvornår eller hvorfor – men det kommer til at ske den 21. november 2011, så det er på tide at finde alternativer. Her er nogle andre muligheder:

Open Site Explorer
Seomoz’ forholdsvis nye værktøj indeholder mange af de samme muligheder som Yahoo! Site Explorer, og tilmed en række andre meget værdifulde, der kan være særdeles givtige, når du analyserer et website. Seomoz’ værktøj er bygget på data fra deres egen crawler Linkscape. Eneste udfordring er, at værktøjet til tider har svært ved at gengive nøjagtigt data fra danske sites.

Google Webmaster Tool
Man kan opnå en mængde viden om antallet af backlinks via Google Webmaster Tool, men informationen her fra er på ingen måde fyldestgørende. Brug antallet af links som en indikator og heller ikke meget mere. Alligevel kan det dog altid anbefales, at installere Google Webmaster Tools på ens website.

Exalead
Exalead er en fransk lidt mindre kendt søgemaskine, som dog har et ganske udmærket antal brugere. Exalead præsenterer indhold i en række andre formater. Desuden kan man søge i thumbnails og ved hjælp af regulære expressions. I Exalead kan du – som i Google – bruge link: kommandoen – og dermed få et overblik over registrerede backlinks. Antallet af sider i Exaleads indeks er givetvis ikke ligeså stort som de største søgemaskiner, og derfor er resultatet også noget svingende.

Blogpulse
Selv om Blogpulse hovedsageligt er bygget til at give indsigt i blogosfæren – kan man også bruge deres URL kommando, til at vise backlinks. Vælg URL og indsæt den URL du ønsker backlinks fra. Blogpulse viser de sider, der omtaler den pågældende URL, og er således ikke kun rettet mod Blogs.

Sitexploration
Sitexploration er det seneste skud på stammen og er en dansk udviklet link checker. Sitexploration er bygget af Claus Valgren Christensen, som står bag hwacha.dk. Jeg har været så priviligeret, at være med som betatester af værktøjet – og ser det som et fantastisk supplement – og muligvis senere erstatning til Yahoo! Site Explorer. At det så tilmed er dansk, gør kun Sitexploration endnu mere interessant. Du finder en mere udførlig præsentation af Sitexploration her.

Sitexploration er gratis i miniudgaven – og skal du benytte værktøjets yderligere funktioner, skal du betale. Men hvis vi alligevel står foran at skulle undvære Site Explorer – er betalingen af Sitexploration sandsynligvis godt givet ud.

Bruger du Yahoo! Site Explorer nok til at betale for en anden udgave, når værktøjet en dag forsvinder? Eller har du allerede fundet andre alternativer?

12 Kommentarer til “Alternativer til Yahoo! Site Explorer”

 • Fin gennemgang Rasmus, og tak fordi du ville betateste. Der hvor Sitexploration virkelig sætter turboen på – overfor de ovennævnte værktøjer – er det nordiske link indeks Sitexploration har/får adgang til.

 • Kunne man ikke tænke sig at bing ville fortsætte. Der er jo en del branding i det.

 • Men fint at der kommer alternativer på banen

 • @Claus – jeg er helt sikker på at Sitexploration har en gigantisk fordel i forhold til nordisk data. Det bliver spændende at følge udviklingen.

  @Flemming – Man kan håbe på at Bing tænker sig godt om. Jeg tror ikke de kommer til at forsætte med den site explorer vi kender i dag, men mon ikke de har overvejet at udvikle noget tilsvarende.

 • Godt indlæg Rasmus og rart at det blomstrer med nye datakilder/muligheder som kan inddrages i arbejdet.

 • En anden fordel ved Sitexploration er nu – denne del er lige lavet færdig i dag – er at betalende kunder, har mulighed for at styre de robotter der henter data ind. Det er et meget kraftfuldt våben mod sine konkurrenter.

  Dvs. du skriver f.eks. en URL på en konkurrents web-shop el. li. Giver et klik på “AI bot” ikonet…

  Der hvor du så normalt skulle sidde og lede intens, og gerne længe efter den link information, kan du i stedet bruge til andre spændende ting.

  Derefter er det bare at lure af hvor konkurrenten er listet, og gøre det bedre.

  Det næste der er i udvikling er at man kan gemme disse søgninger og kun få listet ændringer etc.

 • TAK for god info og gode links!

 • Og der kom dagen, hvor det blev offenligt at Yahoo Site Explorer lukker. Din proferti bliver opfyldt desværre.
  Tak for gennemgangen af alternativer.

 • […] kollega fra OMG Rasmus Himmelstrup har listet nogle Yahoo Site Explorer alternativer, men ingen ser ud til at stå distancen. Så igen… rigtigt […]

 • Tak for en super oversigt! Jeg håber du opdaterer den løbende, hvis der kommer flere alternativer!

 • Tak for en god gennemgang!

  Jeg må indrømme at jeg ikke rigtig fattede hvad der skete, på Yahoo site explorer sidste gang jeg var derinde, for havde ikke rigtig læst at den skulle nedlægges (og hvorfor skulle den egentlig også det!?).

  Men er da glad for der findes alternativer :)

 • Tak for gennemgangen, desværre er de jo ikke alternativer der kan måle sig med siteexplorer.

  For det første var siteexplorer gratis og for det var det rigtig godt opdateret.

  Håber virkelig at Bing genoptager konceptet

Kommenter post