Google+ (plus) – med Google Circles – Googles Sociale netværk

Posted Posted af i Nyheder, SEO     Comments 50 kommentarer
jun
28

Tilbage i marts 2011 kom de første spæde meldinger om Googles forsøg på at skabe en decideret konkurrent til Facebook. Der var ingen officiel udmelding fra Google – men Google Circles blev nævnt. Nu launcher Google – Google+ der blandt andet indeholder Google Circles.

Google+ er et socialt netværk, hvor du deler dine sociale kontakter ind i såkaldte Google Circles. Google+ adskiller sig dermed noget fra andre sociale netværk, hvor alle kontakter stort set er samlet i en og samme gruppe. Med Circles kan du selv definere hvilke grupper du ønsker og hvem der skal deltage i de grupper. Du kan således have en Circle for dine kollegaer, dine gamle klassekammerater, familien og tætteste venner.

Facebook har forsøgt sig med samme tilgang med grupper – men ingen andre af de større sociale netværk har med held integreret sådanne grupper. I skrivende stund – er det også de færreste, der benytter Facebook grupper, som de oprindeligt var tiltænkt.

Google Circles er dermed en interessant fornyelse – hvis projektet får lov til at overleve.

Navnet: Google+ kan og vil sandsynligvis forvirre mange. Det er få måneder siden Google introducerede +1 på søgeresultatsiden og til websites – og nu kommer så Google+. Du kan i så fald fremover +1’ne Google+. Det kommer uden tvivl til at skabe forvirring – og man kan undre sig over, at Google ikke har valgt et mere beskrivende navn til deres nye tiltag.

Som Gmail og så mange andre af Googles nye produktlaunches – er Google+ kun tilgængeligt for en lille gruppe indtil videre. De bliver så udstyret med invitationer – og dermed kan Google+ sprede sig stille og roligt som ringe i vandet. Har du ikke allerede adgang – må du derfor også vente, til du bliver inviteret.

Første hold invitationer er dog givet som betatest – og derfor må de fleste vente på adgang indtil feedback fra de forskellige tests er implementeret.

Ud over Google Circles – indeholder Google+ en række andre funktioner – forklaret via videoer herunder:

Google+ Sparks:

Google+ Hangout:

Google+ Huddle

Google+ Instant upload

Se en uddybende forklaring fra Danny Sullivan på Searchengineland.

hvis du ønsker at teste Google+ – kan du tilmelde dig her. Du skal dog sandsynligvis væbne dig med lidt tålmodighed.

Tror du Google formår at skabe en egentlig trussel til Facebook – eller er Google+ bare endnu et projekt, der bliver lukket ned efter kort tid, som vi så med Wave, Buzz, Tags og Boost?

50 Kommentarer til “Google+ (plus) – med Google Circles – Googles Sociale netværk”

 • Jeg tror faktisk ikke, at Google knækker den sociale nød denne gang heller. Og det tror jeg ikke, fordi folk mentalt adskiller søgemaskinen fra det sociale netværk. Facebook og Twitter har kørt for længe i forhold til Googles forsøg. Men vi må se – tiden er som bekendt den klogeste af os alle.

 • Google har knækket halsen på det sociale før, men jeg hepper stadig på dem. Jeg modtager med kyshånd et alternativ til Facebook.

  Circles er et godt navn, men ellers har de problemer med fovirrende navne.Om det virker denne gang, er også spændende. Vi får se.

 • Selvom Google+ skulle gå hen og blive en bedre service end Facebook eller Twitter, så tror jeg det vil tage meget lang tid før folk skifter. Jeg tvivler på de overhovedet vil.

  I dag er “alle” på Facebook, og en stor del af brugerne har ikke brugt et socialt medie før Facebook. Jeg tror ikke Hr. og Fru Danmark kan ikke overskue at sætte sig ind i et “nyt Facebook” og skifte til det.

 • Jeg tror ikke +1 vil skabe forvirring. +1 er vel bare en del af Google+ projektet. Men selvfølgelig kan man undres at de ikke lancerer dem samtidig. Man kan jo komme til at tro at de inderst inde ikke er 100% overbevist om hvilke af elementer, hvis nogen overhovedet, i + projektet bliver en succes.

  Heldigvis er det jo ikke navnet der afgøre om noget er en succes. Men af ovenstående videoer kan jeg desværre ikke se at det skulle give mig mere end Facebook. For det er egenligt min holdning at det er enten Facebook eller noget andet. Der er ikke tid til begge netværk.

 • Hej Rasmus
  Tak for endnu et fint indlæg..:)

  Jeg har dømt det til at være dødssejler, der indenfor ½ år er lukket ned.. – Ihvertfald det med +1-knappen.. Og om Cirkel’s bliver til noget på sigt skal jeg lade være usagt, – men jeg tvivler..

  Mht +1-knappen, så giver det jo ingen mening i mit hoved at jeg kan sidde ude i SERP og +1’e søgeresultater, uden overhovedet nogensinde at have besøgt de respektive sites… Hvis antallet af +1-tilkendegivelser får betydning for ranking af et site, ala antallet af indgående links, som de har som “anbefalinger”, – ja så holder alting da op..

  .. Så tror jeg dælme jeg starter min egen søgemaskine… Ulles Search Engine – det kan da kun blive et hit – og en potentiel +1’er-tilkendegivelse..;-)

  /Ulrik

 • Tak for kommentarer!

  @Rosenstand – Der kommer helt sikkert til at gå lang tid – før folk vælger det ene frem for det andet. Googles satsning denne gang – synes dog noget mere velovervejet end eks. Wave og Buzz. Men om prioriteterne er de samme om 6 måneder – ja det bliver spændende at se. Jeg vil gerne se dem knække nøden!

  @Jens – Enig. Navnet er helt i skoven, at man nu kan +1’e Google+ er ikke særlig logisk. Jeg er også meget fortaler for et modtræk mod Facebook.

  @Frederik – Enig – der kommer til at gå lang tid før menig mand vælger et nyt socialt netværk – frem for Facebook.

  @Lars – +1 og Google+ skaber allerede nu forvirring – så jo, der er et par udviklere, der skulle have talt sammen inden launch.
  Jeg kunne godt se Google få held med Circles – der er mange, der har private og professionelle kontakter i en pærevælling på Facebook. Det vil mange efter min mening gerne undgå. Her er Circles et glimrende alternativ.

 • Jeg håber det kommer til at overtage og bliver mere pålideligt/troværdigt
  Facebook har alt for mange useriøse beskeder der sendes uden brugerens kontrol
  Det grænser til spam.
  Jeg er klart positiv og syntes iøvrigt Google har meget godt at byde på og giver det derfor en chance :-)

 • Der er ikke nogen der tilfældigvis har en ekstar invite? :)

 • @Ulrik – jeg er helt enig med dig i forhold til +1 i Google SERPs – hvordan skal man vide, at man kan lide sitet uden at have set det? Det samme er i øvrigt gældende for +1 på Google Adwords.

  Jeg ser frem til Ulles…

  @MS – der er så sandelig også mulighed for samme mængde spam via Google+ – men jeg synes også det ser lovende ud.

  @rzs – Du er inviteret.

 • Man skal aldrig sige aldrig om noget, men jeg synes godt nok det er nogle fjollede argumenter der er for at det ikke skal lykkes. Jeg ved godt at det er lidt hipt at skyde alle Google`s projekter ned før end de får chancen, men lad os nu bare holde os til fakta.

  Fakta er er Google+ har lavet et mere simpelt interface ( når man bruger mere end 30 minutter på det, og hvem brugte ikke mere end 30 minutter på at finde ud af Facebook, og hvem bruger ikke stadig tid på at finde ud af Facebook`s nye features ? )

  Du har alt samlet et sted, circles er nemt at finde ud ( der kan i få jeres elskede twitter streams ), det er søgemaskinevenligt, der er ikke fyldt med reklamer ( og det tror jeg de holder længe. Godt markedsførings trick ), Google har stor erfaring med at rydde op i spam ( igen i forhold til Facebook og alle disse spamgrupper )

  Kort sagt, log ind et sted og få det hele samlet et sted. Når det også kommer til Business kan du invitere kunder indenfor, og de kan signe up nemt via søgemaskinen .

  Jeg synes det er vildt nok og sidde og håne det nærmest , efter 2 dage, når det åbenlyst er det bedste sociale netværk de har lavet. Men det er lidt på mode, det har jeg forstået ;-)

  Men kig jer omkring på nettet, og læs fra andre sociale medie eksperter ( og ikke kun de mavesure ), og få et bredere perspektiv.

  Det her er kun starten ( selvfølgelig ) men fundamentet er super godt.

  Og hvorfor skulle man plusse en side i serps, som man ikke har besøgt, bliver der spurgt ? Fordi man har besøgt den, og gerne vil anbefale den ?

  Undskyld mit lidt sure opstød, er bare lidt træt af den trend med at nedgøre Google for alt, når de nu her har lavet et temmelig godt produkt, som udgangspunkt :-)

  Så fik i også min mening.

  Min fremtidsvurdering : de unge ( nej ikke jer ) de HELT unge, finder et simpelt og nemt sted at mødes, hvor de kan camme, uploade, dele links og dele venner op i circles. Når Youtube osv, ovs bliver integreret kan det nemt tage en stor del af FB brugere, over et par år. Om et år skal det gerne være godt i gang, om 2 år skal det gerne være en succes.

  Og det tror jeg det bliver , også blandt de få Twit`o Holics der er i DK :-)

  Kom og vær med, det socialt – og ikke bare links og retweets ( men det kan du også) :-)

  Jeg er her ; https://plus.google.com/108542777533251512759

 • Tusind tak…jeg har ikke modtaget den endnu, men jeg glæder mig super meget til at prøve det. Facebook har sine fordele, men ideen om at facebook “ejer” mine data har jeg det rigtig dårligt med. Ved google kan jeg eksportere mine data og jeg har ikke indtrykket af at deres beslutninger altid er på bekosting af mine privacy settings!

 • Jeg synes at det ser frygteligt spændende ud, ligesom google wave gjorde. Jeg kan huske hvor ærgerligt jeg syntes at det var, da wave ikke blev den succes som det var blevet hypet til. Det var en genialt produkt, men et produkt som folk ikke forstod at benytte sig af.
  Jeg håber at google formår at skabe et godt alternative med google plus. Især ideen med google sparks er genial, især hvis dette åbner mulighed for at finde “venner” med samme interesser som en selv. Jeg vil synes det er genialt at man kan skrive “paragliding” og så kommer der en masse folk frem der har skrevet noget i deres status omkring paragliding. Det vil gøre at jeg kunne bruge en frygtelig masse tid der inde. Jeg håber at google for dette på benene med succes og at de tager en masse af det gode fra facebook med sig, og smider det dårlige væk.

  Jeg glæder mig til at følge med i dette projekt :-)
  Hvis rzs kunne få en invite, vil jeg da også meget gerne hører om der er flere tilgængelige :-)

  Med Venlig Hilsen
  Rudi

 • @Rudi

  Jeg vil gerne invitere dig men jeg har ikke kunnet få det til at virke endnu…jeg tror de har lukket ret kraftigt ned for tilstrømningen af nye brugere henover weekenden.

  Google sparks virker desværre, så vidt jeg kan se, ikke helt som du beskriver det. Det er nærmere en slags RSS feed, der finder news om det emner du søger på. Jeg tror ikke den finder søgningen blandt andre google+ personer, men nærmere fra f.eks. google news, og man kan så vælge at “share” en given historie. Det virker, efter min mening, som den mindst gennemførte løsning i google+. Men jeg har hørt de arbejder på at gøre det mere interessant!

  Hvad er din mail?…jeg kan prøve at dele en historie med dig, men min erfaring med andre kammerater siger ,at det kommer til, at tage noget tid inden du får den, og at invitet bare sender dig til den blokerede velkomst side. Men den virker muligvis senere på ugen!

 • min mail rudikdk {snabelA] gmail.com

 • Så er den sendt…men erfaring siger der kan gå op til flere timer inden google sender mailen videre:(

 • En som kan invite? Det her lyder spændende. Min mail er miaokat[at]gmail.com

 • Jeg har ikke haft held med at invitere nogen ind på de forskellige måder som folk siger burde virke… så du må vente til jeg får nogen invites at give ud af…men du kan godt glæde dig. Det er awesome!!!

 • Jeg må sige, fra starten af, at mit engagement på Twitter (den danske profil især) er steget voldsomt siden jeg fik min iPhone 4. Det at kunne bruge lidt tid i pauser, på det lille hus eller andre steder hvor der dukker fem minutter op har medvirket godt til en bedre deltagelse på Twitter.

  Jeg forbavses en smule over, at Twitter og Google i øjeblikket slås om den realtime feed-situation hvor Twitter oprindeligt havde en aftale om realtime søgning – mere om dette herfra: http://digitizor.com/2011/07/05/google-disables-realtime-search/

  Så kan folk selv afgøre om Google “fortjener” en satsning på Google +, eller om Google er en tand for nørdet. Jeg afventer, at Plus kommer ud af beta så jeg får en e-mail så jeg selv kan teste det før jeg danner mig en egentlig holdning til det.

  Håber så bare der kommer en iPhone-app til det system, for det har i hvert fald vist sig at være en kæmpe succes for min brug af Twitter – og vil sikkert også være afgørende hvis Google + skal have en lignende plads i min hverdag…

 • Hej Frank, jeg har sendt dig en invitation nu :) – Det skulle meget gerne virke med det samme.
  – Efter at have fået adang kan jeg godt se at “gnister” ikke fungere helt som jeg havde forventet, men mere som en slags RSS feeds fra det store internet som RZS var inde på. Der er også nogle små ting der nok bør ændres i plus.google.com , blandt andet at man kan blorkere og anmelde sin EGEN profil, dette ser underligt ud, og er med til at forvirre. En anden ting er at folk ikke er inviteret med i google chat eller talks som det hedder, dette bør være en del af det sociale medie til at starte med, istedet for at være en slags sideløbende tjeneste.
  – Ellers et utrolig positivt indtryk af google + , jeg glæder mig personligt meget , til at følge med i udviklingen af denne tjeneste.

 • Spørgsmål – Hvis jeg sender en besked til mit netværk på 11personer der hedder Famile foreksempel. Hvis disse personer ikke er med i google plus, for de alle sammen så en mail :-) Eller hvis jeg foreksempel vægler alle netværk. :-)

 • Hej!

  Vil meget gerne have en invite…
  renechristoph@gmail.com

  På forhånd tak

 • Ville gerne have en invite, lyder spændende det her… Een der kan invitere mig.. amb1908@live.dk

 • #Rudi – Du skal vælge at emaile dem, men ja, det gør de.

  Jeg har selv skrevet mine tanker om Google Plus på http://www.boisens-blog.dk/google-plus-bliver-det-en-dansk-facebook-killer/

  Det er jo i øvrigt åbent for alle nu, hvis I ikke har opdaget det :-)

 • Okay :-) – Jeg tvivler, jeg har ihvertfald stadig invite knappen. En af mine kammerater kom ind uden invitaiton, men han havde begrænsede muligheden. Der er sendt en invitation til René samt anne mette :-)

 • Jeg syntes det lyder spændende. Godt at face får konkurrence. Jeg er helt med. Nogen der har en invite ?

 • Der er massere af invitationer at få, men det kræver en email Linda :-)

 • Vil meget gerne be om en invite… :) på forhånd tak . Karinafuglsang@gmail.com

 • Håber på en invite:-)

  edbgeek@ofir.dk

  hilsen Tina

 • I er inviteret nu. :-D

 • Det ku være rart med sådan en invitation :D

  Villadsbirkeby@hotmail.com

 • Villads er nu inviteret.
  Husk at send en masse invitationer videre til jeres venner ,så vi kan få google plus udbredt :-D

 • Håber også på en til tcghost@gmail.com

 • Ville sætte stor pris på en invitation til christoffer.kuhnel@gmail.com
  Tak på forhånd :-)

 • Ja det ville også været rigtig dejligt med en invite til michaelbinger@gmail.com :)

 • Jeg ville også blive mægtig glad, hvis nogen ville sende mig en invitation: kepe2000@gmail.com

 • En Invite til mig? lars@schultzhansen.dk

 • I er nu inviteret alle sammen.

 • Jeg ville også blive mægtig glad, hvis nogen ville sende mig en invitation: alicjasorensen@hotmail.com

 • Google+ Invite tak nabil.soweidan@gmail.com

 • Jeg ville også blive rigitg glad, hvis nogen ville sende mig en invitation:

  strandvejen@me.com

  På forhånd 1000 tak…;-)

 • 1000 tak Rasmus..:-)

 • Nogle som kan undvære en invitation? Så ville jeg blive glad ;o)

  donb.meggi@gmail.com

 • er der en der har en invitation i overskud?

  alvinjensen.al@gmail.com eller alvin.m.j@hotmail.com

 • Tak

 • Er der en der kan undvære en invitation for google+
  123321@mail-online.dk

 • Dem der endnu ikke har fået en invitation, i kan tilmelde jer på dette link: -> https://plus.google.com/_/notifications/ngemlink?path=%2F%3Fgpinv%3Du68O6DeC7po%3A5mEghP6IGsM

  Der er 150invitationer, så der burde være rigeligt. :-)

 • Efterhånden så er der så mange invitationer ude, at selve eksklusiviteten giver bagslag.

  Der må komme et eller andet move fra Google’s side, ellers så ender det med at løbe ud i sandet.

 • Jeg tror det kommer til at holde hårdt med at få hr. & fru DK med på Google+. FB har efterhånden for stort et forspring og for de fleste vil *et* socialt netværk være mere end nok.

  Derimod tror jeg, at det vil fænge hurtigere hos erhvervslivet. Specielt hos dem som i forvejen beskæftiger sig med at være synlige på nettet. Og da Google uden tvivl vil vægte tilstedeværelsen på Google+ højt i forbindelse med søgeresultater, vil det anspore firmaer til at etablere sig på Google+.

  dbh
  Kenneth

 • jeg vil gerne ud af google+ er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg gør

 • Jeg tror Kenneth har ret i at det bliver en lang kamp at få alle over på G+. Men mindre kunne jo gøre det og måske nogle repræsentanter/ambassadører ville gøre godt så der kom andre end business-folk og first movere;)

Kommenter post