+1 Googles svar på Facebook Like button

Der har længe været rygter om at Google var i gang med at udvikle deres modsvar til Facebook Like Button. Nu er modtrækket annonceret. Googles modtræk er +1 – eller Google Plus One.

Googles +1 button er en realitet på tværs af search, betalt som organisk, via social search og snart på alle andre Google platforme. Samtidig vil +1 blive integreret på websites – nøjagtigt som Facebook Like Button er det i dag.

Google Plus One trækker sociale data fra Google Profiles og må således forventes at være forløberen for Google Circles.

Google Plus one

+1 Google Button for search
Google +1 knappen er stadig kun tilgængeligt på google.com og indtil videre i labs – så vil du have fordel af at bruge den, skal du være logget ind og tilgå labs her.

Herefter kan du “Google Like” alle sider direkte i søgeresultaterne.

Google +1

Du kan “like” alle almindelige søgeresultater og selvfølgelig integreres Googles +1 button også med deres Social Search.

Når du Google “liker” – bliver du promted:
Google like button

Du kan så her vælge hvor meget omverdenen skal vide om dine Google Likes.

Fortryder du, kan du redigere dine Google Likes i din Google profil. Det er mindre end en måned siden at Google annoncerede nye Google profilsider – og denne tilføjelse har så været en af årsagerne hertil.

Alle sider du har +1 eller Google Liked bliver tilgængelige via din Google profil:

Vi kommer uden tvivl snart til at se Googles Plus One knap ved siden af Facebook Like button, Twitter button, Google Buzz og alle de andre share buttons, du kender fra andre sites.

Google Plus One – Google AdWords
Google Plus one finder du også på Google AdWords – så du kan i princippet også “Like” annoncer:

Google AdWords Plus One

Google Plus one og ranking
Google nævner selv i deres officielle udmelding:

The beauty of +1’s is their relevance—you get the right recommendations (because they come from people who matter to you), at the right time (when you are actually looking for information about that topic) and in the right format (your search results).

Direkte oversat – må det betyde, at Googles Plus One Button får en indflydelse på ranking. Jo flere der har +1’et din side eller et søgeresultat, des højere vil siden være placeret.

Google Plus One mangler i Local?
Som nogle måske har opdaget skriver jeg en del om Local Search og netop derfor undrer det mig også, at Google ikke har valgt at indsætte samme +1 ud fra lokale listings? Hvorvidt det er en endnu ikke opdateret feature, eller om Google ganske enkelt har valgt at udelade Local vides endnu ikke.

Google Places Plus One

Du kan læse meget mere om Googles +1 eller Googles Like button her.

Googles officielle udmelding er her – og siden om Googles +1 button her.

Du kan signe up til Googles Plus one for websites her.

Hvad synes du om Googles nye tiltag?

13 Kommentarer til “+1 Googles svar på Facebook Like button”

 • Tak for gennemgangen. Må ærligt indrømme, at jeg ikke lige kan overskue konceptet, før jeg har set det i praksis.

  Synes jeg hørte en lille fugl synge om, at antallet af ‘Likes’ kan få indflydelse på en sides placering i søgeresultaterne. Og i så fald er det en knap, vi overhovedet ikke kan eller må ignorere.

  Venter lige og ser for nu.

 • Faktisk indrømmer Google selv klokkeklart, at det får betydning for rankings:

  “You don’t have to make adjustments to your advertising strategy based on +1 buttons, and the way we calculate Quality Score isn’t changing (though +1s will be one of many signals we use to calculate organic search ranking).”

  http://adwords.blogspot.com/2011/03/1-button-adwords.html

 • Hold da op, – det er da et skråplan tror jeg, hvis likes for betydning for ranking… Jeg ser jo allerede større sites betale studerende m.v. for at “like” deres sites.. Den er da helt oplagt til at blive misbrugt…Det virker umiddelbart ikke super gennemtænkt i mine øjne..

 • Direkte oversat – må det betyde, at Googles Plus One Button får en indflydelse på ranking. Jo flere der har +1′et din side eller et søgeresultat, des højere vil siden være placeret.

  Det er jeg ikke helt enig i… i hvert fald ikke ud fra den del du refererer til. Det gælder kun hvis du kender folk der i forvejen har syntes godt om siden. Hvis du ikke kender nogen der har +1’d siden, så kan jeg ikke se, at Google skriver at det skulle have nogen effekt.

  Mvh
  Mikael

  P.S. Det kommer det sikkert til, men det står der ikke. :)

 • Jeg sætte altså stadig en 5’er på at det er en god Aprilsnar :)

 • @Ulrik @Niels T. – det er stadig meget tidligt at sige noget om effekten, men mon ikke det kommer. Jeg er enig i, at hvis Google kan indsamle data kommer de også til at benytte det i algoritmerne.

  @Ulrik – mensbasic – Der har jo været eksempler på andre sociale tjenester som ikke har virket på længere sigt, men mon ikke de har tænkt sig bedre om denne gang. I forhold til spam, vil der selvfølgelig være folk, der forsøger at udnytte det. Mechanical Turk bliver uden tvivl mere udbredt.

  @Mikael Rieck – Når Google får plusone integreret på sider på tværs af kloden vil det næsten være dumt ikke at benytte den viden i forbindelse med algoritmen.

  @Claus – Jeg tvivler :)

 • Hej Rasmus, helt enig. Kommenterede også kun på din formulering. Jeg vil også gætte på at det kommer til at have en effekt, men det står der bare ikke. ;)

  Mvh
  Mikael

 • Super god gennemgang.

  Nu har jeg været i labs på min konto og add’e +1 knappen, men jeg får stadig ikke muligheden i mine søgninger. Hvordan er det lykkedes jer at få den slået til. jeg kender flere, der heller ikke kan få den pokkers knap til at figurere i søgninger.

  På forhånd tak
  Kristoffer

 • @Kristoffer – du skal gå på google.com for at se Google plus one . Skriv evt. http://www.google.com/ncr – så burde det være tilgængeligt, hvis du har sagt ja i labs.

 • Må jeg spørge om det så allerede er muligt at integrere det på ens website?

 • @Kristoffer – det er ikke muligt at integrere på websites endnu, men mon ikke det kommer inden så længe.

  Du kan se og installere den omvendte udgave her – Facebook likes i Googles SERP.

 • Det lyder da ikke som en særlig god idé, da det nok ikke appelerer til alle bruger grupper at sidde og trykke like. Hvis ens side henvender sig til teenagere er det sikkert fint, men henvender den sig til pensionister er de nok ret ligeglade med at trykke +1

 • Hvordan får man sådan en profil? Har slettet min facebook.. Hehe

Kommenter post