Google Webmaster Tool – sådan registrerer du dit website

Google webmaster tool er et særdeles værdifuldt værktøj, der hjælper webmaster og hjemmesideejere med at få yderligere indsigt i hvordan Googles robot crawler og indekserer hjemmesiden. Værktøjet er gratis og giver en mængde værdifuld information omkring websitet. Informationer man kan benytte til at opnå en bedre indeksering og dermed også bedre placering i søgemaskinen.

Sådan registrer man en hjemmeside i Google Webmaster Tool:

  1. Hvis du ikke allerede er i besiddelse af en Google konto, kan du oprette en her. Man skal have en Google konto for at kunne verificere Google Webmaster Tool.
  2. Når kontoen er oprettet – skal du logge ind i Google Webmaster Tool
  3. Når du er logget ind – skal du vælge “Add a site” og indtaste din webadresse. Du kan tilføje op til 1000 sites.
  4. Når websitet er indtastet skal du verificere, at du er den retmæssige ejer eller webmaster bag sitet. Du skal derfor vælge hvilken verificeringsmetode, du ønsker.


Google Webmaster Tool kan verificeres på tre forskellige måder

Enten ved at indsætte et meta tag i koden på forsiden af dit website. Vælg meta tag som verifikationsmetode og kopiér meta tagget som gives ind i <head> sektionen på dit website. Meta tagget vil se ud som følgende:
<meta name=”google-site-verification” content=”234567890abcedefghijklmnopqrstuvxyz” />
Når meta tagget er placeret korrekt – vælger du verify. For at Google Webmaster Tool skal fungere, skal det pågældende meta tag hele tiden være at finde i <head>.

Den anden verifikationsmetode er ved at uploade en fil i roden på den server, dit website er placeret på.
Vælg upload en HTML fil og download den fil som angivet fra Google.
Filen vil se ud som sådan: googlee1234567890abcedefghijklmnopqrstuvxyz.html
Filen skal så efterfølgende placeres, så den kommer til at ligge som www.dit-domæne.dk/googlee1234567890abcedefghijklmnopqrstuvxyz.html
Når filen er placeret korrekt – vælger du verify. For at fungere skal HTML filen hele tiden være tilgængelig i roden på dit website.

Endelig kan du verificere ved at tilføje en DNS record. I modsætning til de to ovenstående kræver denne for verificering lidt mere kendskab til opsætning af domæner.
Vælg “Add DNS record” og opsæt en TXT record i dit domæne DNS. Du skal så tilføje en TXT record, der ser ud som nedenfor:
google-site-verification: 1234567890abcedefghijklmnopqrstuvxyz
Verificering ved hjælp af DNS tager som regel lidt længere tid end de ovenstående – og ligesom dem, skal TXT recorden hele tiden være opsat for at Google Webmaster Tool fungerer korrekt.

Så snart Google Webmaster Tool er verificeret, vil du have adgang til de data, som Google har samlet op om dit site.

1 Kommentar til “Google Webmaster Tool – sådan registrerer du dit website”

  • Kompetent og kvalificeret vejledning på alle niveauer.

Kommenter post