Sådan bruger du Blekko som SEO tool

Posted Posted af i Link Building, SEO     Comments 8 kommentarer
mar
28

Blekko er en forholdsvis ny søgemaskine, som på sin vis minder meget om de mere kendte søgemaskiner, men med Slash search tilbyder Blekko alligevel en række andre brugbare søgeresultater. Mange af Blekkos anderledes måder at søge på – kan direkte benyttes som SEO tool og som et effektivt middel i din link building.

Læs hvordan du kan bruge Blekko, som et værdifuldt værktøj til link building.

/date
Ved at indsætte /date efter en søgning får man de senest publicerede sider i Blekkos indeks. Funktionen fungerer ligesom Googles filter “Seneste”, men i Blekko kan du indsnævre dine søgninger inden for et specifikt område eller niche.

Det er et særdeles relevant værktøj til at finde mulige link potentielle sider med høj relevans både i forhold til emne og aktualitet.

Eks.: tv /techblogs /date

/duptext
Duptext giver dig overblik over hvilke domæner og sider, der duplikerer dit indhold. Der eksisterer en række tools, der kan gøre det samme – men her får du et komplet oversigt med én søgning. Du får både overblik over hvilke andre domæner, der kopierer indhold og samme overblik over hvilke sider på dit eget site, der indeholder duplikeret indhold.

Eks.: dr.dk /duptext

duplicate content blekko

/compare
Slash tagget /compare – giver lidt sig selv, men det er muligheden for at holde to domæner op mod hinanden.

Compare funktionen bliver dog særdeles relevant i forhold til SEO når man kigger på inbound links. Her kan du helt konkret se, hvilke sider med størst autoritet, der giver backlinks til din konkurrents side. Du kan jo så passende tjekke, hvilke sider du måske også skal gå efter i din link building.

/domainlinks
Blekko Domainlinks er en feature, man til tider godt kan savne på mange af de eksisterende backlink tools. Med /domainlinks får du alle de domæner, der linker til et givent site. Sammenlignet med eksempelvis Yahoo Site Explorer skal du således ikke trave dig igennem tusindvis af enkeltstående sider for at ekskludere hvilke domæner, der linker.

blekko domainlinks

Borer du lidt dybere i backlinks fra et domæne får du en oversigt over rank på forskellige sider, om linket er dofollow eller nofollow og hvornår linket sidst er opdateret.

domainlinks blekko

/sitepages
Sitepages fungerer lidt som site: searches på Google. Den store fordel i Blekko er dog, at søgemaskinen rangerer alle sider og tildeler dem værdi i forhold til hinanden – og i forhold til andre sider på andre sites. Ønsker du at kaste dig ud i søgemaskineoptimering på en given side – bør du tjekke om siden faktisk også har den tilstrækkelige værdi i forhold til andre sider på dit eget site og tilsvarende sider på konkurrerende domæner.

blekko sitepages

/urlseo
URLseo giver overblikket over forskellige relevante data om websitet. Her kan du finde en sides rank, outbound links, inbound links, hvilke lande de forskellige links kommer fra, overblik over duplikeret indhold, crawl stats og en masse andet SEO guf.

Eks.: seoanalyst.dk /urlseo

/forum /blog
Blekko har også inkluderet funktioner som /forum og /blog. De fungerer nogenlunde ligesom Googles inurl:forum eller intitle:blog.

Endelig kan det også betale sig, at søge ganske normalt på Blekko. Søgemaskinen returnerer givetvis nogle andre sider end eksempelvis Google. Så du kan ofte finde uudnyttede muligheder for ekstra links.

Der eksisterer en lang række andre funktioner i Blekko, som giver yderligere viden om hvordan din eller din konkurrents link profil ser ud. Det bedste man kan gøre er, at granske data fra hver slash tag søgning nøje. For rigtig mange søgninger indeholder værdifuld information til det videre SEO arbejde. Eneste ulempe er, at Blekko nogle gange opfatter danske sider, som norske – og endnu ikke er bygget til andre sprog end engelsk. Det sidste resulterer i et ikke altid korrekt billede af en sides link profil.

Alligevel er der dog en enorm mængde værdifuld information at hente i Blekko.

Du kan se mere om Blekko og hvordan slashtags virker her.

Har du benyttet Blekko – og hvad synes du om søgemaskinen?

8 Kommentarer til “Sådan bruger du Blekko som SEO tool”

 • Jeg er vild med den – specielt der slash virker ret godt. Faktisk lavede jeg samme funktionalitet på Zooka.dk tilbage i 2009. Man kan få det til at virke på nøgleord ved at gentage ordet. F.eks. SEO SEO (2 gange) som søgning vil det give nogle sjove resultater.

  Jeg fik en beta invite i 2010 før de gik public og var meget betaget af deres /seo tag. Den eneste ulempe er at Norden igen er et glemt område. Så er det jo godt der findes andre systemer der tager udgangspunkt her ;)

  Derudover er Norsk og Dansk også mega kompliceret at beregne mod hinanden – prøv at se her http://ba.zooka.dk/post/Norsk-og-Dansk.aspx – den giver mig stadig kamp til stregen, og samme problematikker har mægtige Google også.

 • Jeg synes ikke rigtig jeg kan få det til at virke, og får ihvertfald væstentligt færre resultater når jeg f.eks. tjekker backlinks på eget site, end jeg gør med yahoo siteexplorer.. – Men måske det skyldes at mit site stadig er fhv. nyt?

  Men hvis det virker, ser det ellers ud til at være et rigtig godt værktøj hvor der er gjort sig nogle rigtig gode tanker omkring det.. glæder mig til at læse andres erfaringer med det..:)

  vh/ Ulrik

 • Uha – ugen starter rigtig godt…
  Tak for en fed artikel!

 • @Claus – Ja det er godt, der er andre systemer, der tager højde for DK :)

  @Ulrik – Jeg vil ikke anbefale at benytte den som backlink tjekker – det er der en række andre tools, der gør bedre.

  @Peter – Tak!

 • Med risiko for at blive mistænkt for at ville promovere DCFinder: Har du tjekket /duptext op mod nogle domæner, hvor du ved, der er duplicate content? Blekko finder faktisk nærmest ingenting.

  Bortset fra det: God gennemgang af mulighederne med Blekko – som stadig er bedst til ikek skandinaviske sites.

 • @Thomas – jeg har fundet en del dup content via blekko – men korrekt Blekko er ikke altid anvendeligt til skandinaviske sites. Jeg kender ikke dit produkt godt nok til at vide hvad forskellene er :)

 • Det er der råd for, Rasmus ;-) Og forskellene er mange. Bl.a. arbejder DCFinder også gerne på din udviklingsserver, så du kan fjerne alle kilder til DC, inden du går online. Og den arbejder selvfølgelig også på sites, der er online. I begge tilfælde kan DCFinder tjekke dine Canonical URL tags, respektere 301 redirects og robots.txt + meget mere.

  Så gik der alligevel lidt reklame i den ;-)

 • Det holder helt vildt :) Fedt indlæg.
  Jeg havde læst at blekko blev det helt store, men kunne ikke helt gennemskue det.
  Det fungerer rigtig godt med /compare
  Jeg synes dog ikke helt SEO delen fungerer. Prøvede med http://www.lomax.dk /seo og der var flere data som var meget forkerte.

  Jeg synes i hvert fald det er et værktøj med potentiale.

Kommenter post