Client Center og Analytics integration i Google Places

Fokus på local search har aldrig været større og Googles ændring af lokale søgeresultater sætter kun endnu større fokus på at få taget ejerskab over lokale listings i eksempelvis Google Places. Der skete generelt mange ting med de lokale resultater i 2010 – og mange ting med Googles måde at vise lokale resultater. Problemet med Google Places er blot, at det stadig halter gevaldigt i forhold til mange andre produkter fra Google.

Client Center Google Places

Så kære Google – lad os venligst få følgende i Google Places:

Overordnet Google Places Client Center
Hvis man arbejder professionelt med Google Places skal man have adgang til en lang række af kunde mailadresser for at kunne redigere de enkelte konti. Hvis kunderne selv skal have adgang til kontoen (som kun kan anbefales) – skal det være på hver sin mailadresse. Og når Google anbefaler, at man benytter en firmaadresse eks. xx@virksomhed.dk til Google Places – kræver det således adgang til mange forskellige Google konti.
Alternativet er, at man skal integrere alle virksomheder i samme Google Places konto, få en dårligere ranking og ikke give kunderne adgang til egen data.

Løsningen er uden tvivl et fælles Client Center som ved Google AdWords. Så kan man have én overordnet adgang og mange små. Hver kunde kan så integreres og stadig have egen adgang – uden at dele data med andre.

Direkte integration i Google Analytics
Googles egen månedlige oversigt over trafikken og antallet af visninger af ens Google Places listing er mildest talt elendig. Logger man ind på Google Places kontoen – kan man grave en smule i de data, men de er stadig meget sparsomme.

Der eksisterer en række muligheder for at integrere Google Places listings i Google Analytics, men alle kræver de tilføjelser i form af ekstra scripts, ekstra kampagnekoder eller specielle redirects.

Det oplagte er, at integrere Google Places i Google Analytics. Det bør være muligt, at integrere ens Google Places konto – enten ved at, det er den samme login mailadresse, som benyttes til Google Analytics – eller at man kan tilføje mailadressen til Google Places, som i Google AdWords interfacet.

Med integration til Google Analytics vil man meget hurtigere kunne påvise værdien af Google Places.

Mulighed for at dele kontoen via mail som i Google Analytics
Hvis Client Centeret – som nævnt ovenfor – ikke umiddelbart bliver en realitet, bør der som minimum være en mulighed for at dele kontoen, som i Google Analytics.

Det ville også fungere tilsvarende godt, hvis der kom flere adgange med forskellige niveauer eller rettigheder:
En admin adgang – fuld adgang
En redaktør adgang – mulighed for at redigere i indholdsdata (eksempelvis beskrivelse, billeder eller updates)
En brugeradgang – adgang til data og mulighed for at se backend data i Google Places kontoen
En social media adgang – adgang til data og mulighed for at redigere kupondata og indlæg med 30 dages udløb

Mulighed for at verificere kontoen via Google Webmaster Tools
Det er muligt at integrere og verificere Google Webmaster Tool via Google Analytics. Det bør ligeledes være muligt i Google Places.

Man kunne eventuelt udvikle en verifikationsmodel i Google Places som ved Google Webmaster Tool – hvor der skal uploades en fil eller tilføjes et meta tag. Eller bare benytte samme verifikation – så når Webmaster Tool bliver verificeret – så verificerer man også samtidig Google Places kontoen.

Google Places Integration, Webmaster Tools, Analytics, AdWords

Et Message System
Der er en række tilføjelser, der automatisk integreres på Google Places pagen. Der kan komme nye kommentarer direkte på place pagen, der kan integreres nye anmeldelser fra andre sites samt en række andre ting.

De anmeldelser eller tilføjelser ser man kun, hvis man som Google Place ejer tjekker sin lokale listing i søgeresultaterne.

I Google Webmaster Tool og i Google AdWords kan man få en meddelelse hver gang Google opdager fejl eller uregelmæssigheder sendt til den mailadresse, kontoen er oprettet med. Hvorfor ikke udvikle det samme til Google Places kontoen? Et message system så man kan få notits hver gang nye kommentarer kommer på Place Pagen.

Integration af Sociale Medier
En sidste oplagt tilføjelse er inddragelse af sociale netværk. Alle andre steder integrerer Google sociale tjenester – så hvorfor ikke gøre det muligt at integrere Tweets og Facebook updates direkte på Google Place forsiden? Så kan der tilsvarende også over tid komme en Tweetdeck udvidelse, så man kan poste direkte til Google Place pagen.

Har du andre gode forslag? Så skal jeg prøve at viderebringe dem…

Kommenter post