Google Webmaster Tool – del kontoen og undgå hacking

Posted Posted af i Nyheder     Comments Ingen kommentarer
mar
4

Google har tilføjet endnu to udvidelser til deres webmaster console eller webmaster tool. Delt verifikation og direkte henvendelse hvis ens site potentielt er blevet hacket.

Verificér Google Webmaster Tool med udvidet adgang
Muligheden for at dele verifikationen har været en længe ventet feature. Tidligere skulle man enten uploade en række html filer for hver person, der skulle have adgang eller spamme <head> sektionen med verifikations tags.

Nu kan man blot verificere sitet én gang – og så give de relevante personer adgang direkte. Det er perfekt for virksomheder, der benytter sig af forskellige bureauer til optimering. Herved kan virksomheden selv verificere, og så give de relevante bureauer adgang.

Google Webmaster tool - verifikation

Tilmed er det efterfølgende også meget nemt at slette en adgang igen.

Det er uden tvivl en særdeles værdifuld udvidelse. For personer, der dagligt arbejder med at optimere sites, er det essentielt.

Mail fra Google – dit site er blevet hacket
Adskillige sider bliver fra tid til anden ramt af hackerangreb – og nogle gange kan angrebene være svære at opdage lige med det samme.

Det gik eksempelvis ud over en lang række typo3 sites sidste år – som alle fik hacket deres .htaccess fil, hvilket gjorde at brugerne at sitet så en ting – mens søgemaskinerne så noget andet. Det var først da rankingen begyndte at falde betydeligt – at siteejerne reelt blev opmærksomme på problemet.

Det bør ikke længere være muligt med Googles nye udvidelse. Fremover kommer der en notits fra Google Webmaster Tool når:

  • Sitet viser tegn på, at det er blevet inficeret
  • der er et overforbrug af spam indhold – eks. fra spam profiler på sociale netværk
  • der er et overvejende stort indhold af spam kommentarer i f.eks. fora
  • der er opdateringer til cms software (blev allerede launchet i november sidste år)

Hvis ikke du bruger din Google-kontos gmail som mailklient skal du huske at sætte din mail op til at sende eventuelle notitser fra Google Webmaster Tool videre.

Google nævner selv de to udvidelser her og her.

Kommenter post