Google May day update – hvad betyder det for dig?

Google foretog i slutningen af april, starten af maj en algoritmeændring – som har fået kaldenavnet Google May day update.

Googles algoritmeændringer sker hele tiden (ca. 550 i 2009) så det kan måske undre, hvorfor denne er mere interessant.

Der er ingen, der helt præcist har defineret hvad ændringen indeholder, men det har blandt andet betydet, at mange sites pludselig ser et drop i trafikken – hovedsageligt på long tail søgninger. Om det så betyder at Google har udvidet sit indeks og dermed inkluderet flere sites eller om søgemaskinen vurderer sites anderledes – er endnu for tidligt at spå om.

Så hvad betyder Google may day update for dig?
Google May day betyder ikke så meget for dig. Omend ikke endnu. For det ser endnu ikke ud som om, at May day er kommet til Danmark. Jeg har gransket data for en række forskellige danske sites, store som små og med forskellige vinkler og budskaber – og umiddelbart er der ikke noget fald i trafikken at bemærke. På nogle få internationale sites er der et lille fald at spore – men det kan lige så vel skyldes en række andre faktorer.

Faldet i trafikken er sket omkring den 28. april til 3. maj, så tjek alligevel din analyticsdata og se om der har været et udsving. Og hold øje med din organiske trafik i de kommende uger, hvis der alligevel skulle komme et udsving.

Er dit site blevet ramt af Google May day update – så er det tilbage til arbejdet. For det eneste, der hjælper her, er kontinuerlig optimering og yderligere link building. Denne gang med fokus på long tail søgninger.

Har du oplevet et udsving i den organiske trafik?

2 Kommentarer til “Google May day update – hvad betyder det for dig?”

  • Hej Rasmus

    Jeg har oplevet, at et meget lille website med 0-2 daglige besøg steg markant i besøgstal. Torsdag d. 29/4 havde sitet 1 besøg men fra og med fredag d. 30/4 har det daglige besøgstal ligget på ca. 9 i gennemsnit… Procentvist er det en ret så markant stigning – helt uden præstationsfremmende midler som AdWords.

    Hilsen Esben

  • @Esben

    Tak for din kommentar.

    Jeg er bange for at det du har oplevet ikke kan klassificeres som en del af Google May Day – det mest sandsynlige er nok at du er røget nogle pladser frem i de organiske resultater.

Kommenter post