Google Venice Update – to store ændringer til lokale søgninger

Posted Posted af i Local Search, SEO     Comments 2 kommentarer
mar
1

Google præsenterede i mandags en lang række ændringer til algoritmen som alle i mere eller mindre grad allerede påvirker eller kommer til at påvirke algoritmen og dermed de søgeresultater vi får vist.

Blandt de mange (40) interessante opdateringer var også en række opdateringer til Local, og dermed ændringer der direkte kommer til at påvirke lokale søgninger.

Google Venice Update - local

Improvements to ranking for local search results. [launch codename “Venice”] This improvement improves the triggering of Local Universal results by relying more on the ranking of our main search results as a signal.

Direkte oversat kan ændringen betyde, at Google i endnu højere grad benytter de normale organiske resultater som ranking signal i de lokale listings. Det er der som sådan ikke noget nyt i. Det har været kendt siden Google lancerede Place Search tilbage i oktober 2010, men Google kommer altså fremover i endnu højere grad til at kigge på regulære SEO aktivteter og sammenholde dem med hvornår lokale listings bliver “triggered”.

Flere andre har påpeget, at ændringen også har en indvirkning på de regulære organiske resultater. Algoritmeændringen skulle således også gøre, at flere lokale sider bliver synlige i de lokale resultater. Det vil sige, søger man efter “restauranter” og befinder sig i Aarhus, vil der på side 1 i endnu højere grad være lokale sider – foruden listings fra Places. Jeg har ikke kunne gengive lignende resultater på danske søgninger (jeg har testet restaurant, hotel, pizza, biludlejning samt en række andre), så enten er algoritmeopdateringen ikke slået igennem på Google.dk endnu – eller også er der ganske simpelt ikke nok lokale resultater i Danmark. Er der reelt en ændring til lokale sider – vil vi givetvis kunne se det hurtigt i udfaldet i data over de næste par dage.

Endelig kan man også argumentere for, at Venice Updaten i virkeligheden relaterer sig til regulære SEO tiltag, og de justeringer, der påpeges ovenfor, er et resultat af den anden lokale ændring fra Google:

Improved local results. We launched a new system to find results from a user’s city more reliably. Now we’re better able to detect when both queries and documents are local to the user.

En sidste ændring (som dog ikke udelukkende er henvendt til lokale søgninger) kan også meget vel have indvirkning på lokale søgninger og dermed placeringer:

Link evaluation. We often use characteristics of links to help us figure out the topic of a linked page. We have changed the way in which we evaluate links; in particular, we are turning off a method of link analysis that we used for several years. We often rearchitect or turn off parts of our scoring in order to keep our system maintainable, clean and understandable.

Umiddelbart lyder ovenstående som om, at Google i mindre grad lægger vægt på ankertekster fremover. Det er der dog ikke noget, der direkte tyder på, så det må stadig være ligeså vigtigt at skabe ankertekster med relevante keywords – og i forhold til Local; keywords med bynavne og tilsvarende i. Hvilken metode de har “slukket” for er endnu ikke entydigt. Igen påvirker ændringen måske kun få søgninger eller også er det ikke slået igennem endnu.

Har du set eksempler på sider, der beskriver en lokal service og som er sprunget frem i søgemaskinerne inden for de sidste par dage? Og Hvad synes du i øvrigt om Googles mange nye ændringer?

2 Kommentarer til “Google Venice Update – to store ændringer til lokale søgninger”

Kommenter post