Flere ikoner i Google Maps

Nu kan virksomheder også betale sig fra at få deres logo vist i Google Maps.

Søgninger på nettet bliver efterhånden mere lokaliseret. For at give en bedre brugeroplevelse forsøger søgemaskinerne hele tiden at præsentere indhold, der er relevant for netop dig og din lokation.

Det gælder især ved lokale søgninger, dvs. søgninger på ord tilknyttet et stednavn eller søgninger hvor man kan forvente at brugeren er på udkig efter noget lokalt.

Eksempelvis vil en søgning efter en VVS mand eller anden håndværker ofte betyde, at man udelukkende er interesseret i lokale resultater.

Det forsøger især Google at afhjælpe gennem maps i søgeresultaterne. Desuden foregår endnu flere søgninger direkte i Google maps.

Google annoncerede i august sidste år favoritsteder i Google maps – så servicevirksomheder eller specielle seværdigheder blev benævnt med et specielt ikon i Google Maps. I det indre København kommer det blandt andet til udtryk ved eksempelvis Rundetårn, Københavns Bibliotek og Post & Telemuseet.

Ikoner i Google Maps

Nu tilføjer de så den betalte version, hvor virksomheder mod betaling kan blive vist ved deres eget logo. Nedenstående er fra downtown Sydney.

Virksomhedsikoner i Google Maps

Genkendelighedsfaktoren bliver dermed enormt vigtig. Brugere, der søger lokalt eller bruger Google Maps som en vejviser, vil uden tvivl blive påvirket af de ikoner, man kender. Nøjagtigt ligesom man er vant til det fra bybilledet.

Den nye feature er, som en del andre elementer i local search desværre ikke kommet til Danmark endnu, men eftersom mange generelt har forstået at benytte Local Business Center, må man forvente, at den betalte del vil følge med.

Indtil tiltaget kommer til Danmark kan du vise din interesse for ikonerne her. Og mon ikke de fleste virksomheder har en interesse for det? Eller er det bare en ligegyldig feature, der ikke vil blive benyttet? Det må trafikken og de efterfølgende konverteringer vise.

Update: Enkelte steder har ovenstående været muligt siden 2007  – se Google Maps Tokyo her.

Hvad synes du om de nye muligheder i Google Maps?

Kommenter post