Google Business fotos for Maps

Først kom Google Maps, så kom Streetview – som blev fulgt op af “city view”, hvor Streetview blev optaget på cykel. Nu kommer Google med endnu en udvidelse – nemlig Google Business Fotos – det vil sige muligheden for at se virksomheder indefra.

Google Store View
Allerede i februar 2010 kom de første eksempler på Google Business Fotos. Flere forskellige steder oplevede det dengang såkaldte Google Store View.

Flere forskellige virksomhedsejere i USA kunne berette om, at Google stillede op med kamera og lys, for at fotografere virksomheder og shops indefra. Dengang var Googles officielle udmelding, at de blot eksperimenterede (som det så oftest er).

Nu er der så kommet en mere konkret udmelding. Google er netop nu i gang med at indsamle fotos fra en lang række virksomheder for at tilbyde muligheden for at “gå” ind ad døren.

Der er som sådan ikke noget nyt i 360 graders billeder af virksomheder inde- og udefra, men fotos fra virksomheder i kombination med Places og Google Streetview, giver alligevel en ekstra dimension til oplevelsen. Google Business Fotos vil selvfølgelig hovedsageligt være relevant for virksomheder, der kan har noget at vise frem. Det vil sige restauranter, caféer, hoteller, gallerier, og spillesteder – og tilsvarende steder, der kan se en værdi i, at lade offentligheden kigge ind ad døren.

Google Business Fotos til Danmark?
Google tager i øjeblikket billeder i USA, Japan, Australien og New Zealand – men hvis du er interesseret, kan du bede Google om at komme forbi her. Google nævner selv, at forespørgslerne vil bestemme, hvilket land de skal tage forbi næste gang. Så med masser af forespørgsler kan vi altså lokke Google Business Fotos til Danmark snarest?

Hvad syntes du om Google Business Fotos – og vil du lade Google fotografere din virksomheden indefra?

Kommenter post