Sådan får du flere reviews – nemt

Google+ local reviews er mindst lige så vigtige, som nyhedsbreve, Google AdWords og søgemaskineoptimering og andre tilsvarende salgskabende aktiviteter. Google+ Local reviews skiller dig ud fra dine konkurrenter, giver dig højere placeringer i søgemaskinerne og kan ganske enkelt sikre dig flere salg.

Sådan får du flere Online reviews

En undersøgelse foretaget af Forrester Research viser at 92% af alle internetbrugere ser og læser reviews. Samtidig tillægger 72% online anmeldelser lige så meget, som personlige anbefalinger (I følge brightlocal.com). Derved kan anmeldelser også direkte have en indvirkning på brugernes opfattelse af et produkt eller en virksomhed – og typisk vil det også kunne ses på bundlinjen. Der skal ikke mange dårlige anmeldelser til, før eksempelvis et hotel eller en restaurant bliver valgt fra. Udfordringen er, at kun 7% af de samme brugere faktisk skriver anmeldelserne.

Derfor kommer her en simpel guide til, hvordan du som virksomhed sikrer, at flere kunder bidrager med anmeldelser eller på anden vis giver deres mening til kende.

Spørg efter anmeldelser
Det lyder banalt, men ofte får man, hvad man beder om. Hvis du som virksomhed oplever en ovenud tilfreds kunder er det oplagt at bede vedkommende om at anmelde virksomheden. Gør det online eller offline som beskrevet nedenfor, og gerne på kundens foretrukne platform. Derved sikrer du, at du får mange forskellige anmeldelser på flere forskellige portaler, hvilket alt andet lige – ser noget bedre ud i søgemaskinerne.

Giv ting væk for anmeldelser
Køb små ting som kager, bolscher, slik eller tilsvarende, og giv dem væk for anmeldelser. Det du giver væk behøver ikke, at være noget specielt, men det skal alligevel være nok til, at brugerne gider at skrive en anmeldelse. Har du mulighed for at give større ting væk, kan du passende afholde en konkurrence blandt alle dem, der skriver en anmeldelse. Du kan selvfølgelig også vælge, at belønne de første 100 personer, der anmelder din virksomhed. Det vil sandsynligvis betyde, at du får dine første 100 anmeldelser noget hurtigere.

Gør det muligt online
Giv kunderne en mulighed for at skrive en anmeldelse på stedet. Kunder, der lige har købt dit produkt eller benyttet din service, vil typisk også være mere end villige til at anmelde virksomheden. Sørg for, at der er en mulighed for at anmelde ved at stille en computer eller en tablet til rådighed, så kunderne kan fortælle om deres gode oplevelse med det samme. Ellers kan du risikere, at du mister en god anmeldelse fra en tilfreds kunde.

Gør det muligt offline
Hvis det ikke er muligt at opstille en computer, så sørg for, at kunderne kan skrive en anmeldelse på et specielt udformet kort eller lignende, som du eller de efterfølgende kan sætte online. Driver du en restaurant er det oplagt, at give kortet samtidig med regningen, sælger du tøj, kan kortet passende placeres i posen med tøjet.

Brug billeder til at få anmeldelser
Giv brugerne en mulighed for at uploade billeder af din virksomhed. Det kan være på dit eget website, portaler som Yelp eller Tripadvisor eller egne sociale assets. Brugerne vil ofte skrive en kort tekst omkring stedet sammen med billedet og samtidig vil brugernes billeder ofte give andre potentielle kunder mulighed for at se, hvor fantastisk din virksomhed er.

Hall of Fame
Indsæt de allerbedste reviews på et centralt sted på websitet og gør dem tilgængelig på en slags Hall of Fame med navns nævnelse. Der vil med meget stor sandsynlighed være en række kunder, der vil gøre alt for at være placeret der, og det kan nemt betyde bedre og mere fyldestgørnede reviews.

Skriv til kunderne
Find dine bedste og mest tilfredse kunder og skriv til dem via almindelig post eller pr. mail. Driver du en café eller en bar kan du sandsynligvis hurtigt nævne navnene på en række hyppigt besøgende kunder. Bed dem om at give din virksomhed en anmeldelse ved at henvende dig direkte til dem.

Jeg har tidligere opfordret til, at flere skriver anmeldelser af de virksomheder de besøger. Derved får vi alle en bedre opfattelse af gode såvel som dårlige steder at gå hen. Hvis du ønsker at bidrage til flere anmeldelser, kan du læse mere om Review Wednesday her.

Imagecredit

4 Kommentarer til “Sådan får du flere reviews – nemt”

  • Hej Rasmus. Tak for interessant indlæg. Kan du kaste lidt mere lys over sætningen “…giver dig højere placeringer i søgemaskinerne”? Hvordan er det helt konkret at disse anmeldelser kommer til at give højere placeringer?

  • @Flemming – Selv tak. Der er en direkte korrelation mellem antal af reviews på flere forskellige trustede ressourcer og placeringen i de lokale resultater. Det er det mest konkrete jeg kan give dig,

  • Tak for en god samling tips.

    Jeg undre mig over hvordan dette fungerer i praksis: “Hvis det ikke er muligt at opstille en computer, så sørg for, at kunderne kan skrive en anmeldelse på et specielt udformet kort eller lignende, som du eller de efterfølgende kan sætte online.”

    På Google+ Local, Yelp og alle de andre steder, review sites skal man jo have en bruger for at kunne anmelde. Så når du skriver at sætte online, mener du så at man lægger dem på sin eget website – eller har du et cowboy trick til at få dem ind på f.eks. ind på Yelp eller Google+ Local?

  • @Lars – der er intet cowboy trick indblandet. Reviews og anmeldelser kan jo også blot være med til at trække folk til – og gode anmeldelser kan man så poste på eget website.

Kommenter post