Google page previews

Posted Posted af i Nyheder, SEO     Comments 2 kommentarer
okt
6

Det har været muligt at få vist et øjebliksbillede af et site i Googles søgeresultater længe. Nu tester Google indsatte øjebliksbilleder på alle søgninger.

Siden sidste efterår har man kunne se Googles søgeresultater med tilhørende billeder, ved at vælge page previews (eller sidevisninger) i venstremenuen. Det er dog nok begrænset hvor mange, der reelt set har benyttet muligheden.

Google page preview

Google tester lige nu muligheden for at gøre page previews til en naturlig del af søgeresultaterne – se screenshot herunder. Jeg har ikke haft held til at få muligheden frem – men flere andre, har oplevet at Google nu viser et fuldt screendump af de enkelte søgeresultater – direkte i Googles SERPs.

Efter sigende er Google også i stand til at fremhæve specifikke tekstelementer – direkte i screendumpet. Det betyder, at Google er langt bedre end forventet til at bestemme hvilke tekstelementer, der må påregnes som de mest væsentlige.

Nu er det blot en test, som så mange andre – og langt fra alle Googles påfund bliver endeligt implementeret. Det er dog stadig en interessant test for bliver page previews en naturlig del af søgeresultaterne, vil det uden tvivl have indvirkning på klikrater og konverteringsrater.

Samtidig – hvis Google er i stand til at vise screendumps på de organiske resultater. Får vi så også det samme at se på Google AdWords?

Har du brugt page preview funktionen og hvad synes du om muligheden for page preview direkte i søgeresultaterne?

2 Kommentarer til “Google page previews”

  • Jeg er normalt glad for Google’s nye tiltag, men den her ved jeg ikke rigtigt hvad jeg skal synes om. Jeg er bange for det bliver alt for “pop” agtigt. Google har altid været kendt for deres simple interface :-)

  • Google becomes BING?

Kommenter post