Sider på dansk og Sider fra Danmark

Posted Posted af i Analytics, SEO     Comments 2 kommentarer
mar
27

Der har været en smule debat omkring, hvorvidt vi benytter os af mulighederne for at justere søgninger i Google til, ved hjælp af parametrene “sider på dansk” og “sider fra Danmark”. Svaret er ganske simpelt – at stort set alle ikke vælger at finjustere søgningen, men i stedet vælger at søge igen. Læs her hvorfor.

Debatten er startet på Amino og fulgt op af Frank Hellerup Madsen her. Som Frank selv skriver beror data på en uvidenskabelig undersøgelse – men data er som sådan valide nok. Indlægget her kan betragtes som del 2.

Ved hjælp af et ekstra filter i Google Analytics – som beskrevet nedenfor – kan man helt specifikt se hvor mange, der benytter sig af de justerede søgninger. Data genereret fra et dansk site viser at de procentsatser, der bliver angivet i Franks indlæg, passer forholdsvis godt.

Data er genereret over 12 måneder og må således kunne betragtes som nogenlunde validt.

Oversigt over brug af søgninger med sider på dansk og sider fra Danmark

Knap 93% af brugerne vælger således aldrig at benytte sig af en ekstra søgning med “Sider på dansk” eller “sider fra Danmark”.

3% bruger sprogtilretning ved hjælp af Google Suggest. 2,3% benytter sig af justeringen “Sider på dansk” og kun 1,4% bruger justeringen “Sider fra Danmark”.

Det kan med rimelig stor sandsynlighed dermed siges at meget få (eller næsten ingen) benytter sig af tilpasningsmulighederne i Google. “Sider på dansk” eller “Sider fra Danmark” bliver stort set ikke benyttet.

Hvordan du sætter filteret op i Google Analytics, kan du se i det næste indlæg her på bloggen.

2 Kommentarer til “Sider på dansk og Sider fra Danmark”

  • Super tak!
    Det er vist mig som har startet det oprindelige indlæg på Amino.

    Og dette her er lige hvad jeg har søgt efter. Men kunne nu også godt tænke mig nogle mere “globale” data. Altså hvad er den fulde statistik for google.dk?

    Men tak!
    Peter Lauge

  • Hej Peter – Tak for din kommentar.

    For at få fat i den nøjagtige statistik skal man nok have adgang til Googles egen måling.. Og den får vi nok ikke :)

    Jeg har desværre ikke set en offentliggjort statistik på det du søger, men ovenstående samt tidligere eksempler på blogs og twitter må være en meget god indikator.

Kommenter post