Google AdWords eksamen – bestå den på 48 timer

Google har opdateret den gamle Google Adwords individual eksamen (tidligere Google Adwords Professional – GAP) til nu at strække sig over to. Henholdsvis Google Advertising Fundamentals Exam og Search Advertising Advanced Exam. Spørgsmålene er forbedret i forhold til det nye Adwords interface og kravene er sat op.

Google Adwords Eksamen

Med lidt forarbejde kan du dog sagtens bestå prøven og få certificeringen på få dage. Også selv om du aldrig har beskæftiget dig med Adwords. Se her hvordan.

1. Brug en time på at klikke dig rundt i interfacet i Google Adwords. Det kræver, at du som minimum har sat en kampagne op – men den behøver ikke at have kostet dig en krone.

2. Download Google Adwords editor og download din netop opsatte kampagne. Klik dig rundt i interfacet og forstå de forskellige funktioner og symboler.

Adwords Certification program

3. Klik dig ind på Google Adwords learning center og brug nogle timer på at læse op på de forskellige funktioner og muligheder i Adwords. Både fundamental og advanced eksamen indeholder især en række spørgsmål om eksempelvis Googles Ad policies, mobilannoncering, Best practice i forhold til Adwords, automatic bidding, Adwords API og lignende.

4. Opsæt et ark hvor du nedskriver alle tabs og alle overordnede funktioner. Nedskriv også alle de forskellige rapporttyper og deres funktioner. Lær desuden dig selv hvordan man udregner ROI, CTR og forstå Quality score.

5. Tag den foregående Google Adwords test. Den er på mange måder uddateret, men mange af spørgsmålene er ens – dog omformuleret en smule.

6. Klik dig ind på Googles egen Adwords blog og skim de seneste ændringer – og se ligeledes hvordan du optimerer din Adwords kampagne yderligere.

Google Advertising Fundamentals Exam & Search Advertising Advanced Exam

På baggrund af ovenstående er undertegnede nu Adwords certificeret – og det på trods af meget få reelle tidligere opsatte kampagner i Google Adwords.

Det hele foretaget på 48 timer. Har du prøvet kræfter med de nye Google Adwords eksamener?

7 Kommentarer til “Google AdWords eksamen – bestå den på 48 timer”

 • Dejligt med lidt tips til eksamen :-)

  Kunne godt være man snart skulle tage sig sammen og få den taget…

 • ha – fedt. Det vil jeg da også :-)

 • @søren @peter – det kan kun anbefales :)

 • Jeg har prøvet at tage testen og læse op til eksamen før, men nu siger du 48 timer…? Hvad er vigtigst/mest relevant at læse inde på learning center? Jeg synes det er “never ending story” fordi hvert punkt har mange undersider, som ender i flere undersider. Er det de emner du nævner i pkt. 3 der er vigtigste at have styr på?

 • @Nina

  Hvis du følger linket her http://adwords.google.com/support/aw/bin/static.py?hl=en&page=examstudy.cs&exam=fundamentals – og læser de emner der er fremhævet, kan du nemt komme igennem “fundamentals exam” som er den første del af Google AdWords eksamen. På samme måde kan du sortere de øvrige emner du skal bruge til de resterende eksamener.

  Tag testen som nævnt under punkt 5 – og læs 11 tips til Google adwords optimering.

  Så bør du også kunne gennemføre eksamen på under 48 timer :)

 • Jeg skal da ikke ind på den side der bliver henvist til i punkt 5 der står der er virus!!! er det en fejl??

 • Det er ikke nogen virus, men en meget god test.. der er dog ændret lidt i forhold til emnet rapportering.. som man nok lige skal tjekke op på selv.. :)

Kommenter post