Check in med Google+

Det er blot 14 dage siden, at Google lancerede deres svar på en ny social platform – Google+. Selvom servicen stadig kører i beta (Det er jo Google ikke?) – så kommer der hele tiden nye features til. En af dem – er muligheden for at checke ind.

Der er mange funktioner i Google+ – mange som allerede eksisterer på såvel Facebook, Foursquare og tilsvarende. Forskellen er bare, at Google har så ualmindeligt meget data om os allerede, at deres datagrundlag og dermed vores brug af de forskellige Google services kan benyttes langt mere målrettet.

Uden at have de nøjagtige tal, vil jeg mene at brugen af henholdsvis Facebook, Foursquare og Gowalla check-ins er langt højere end de, der checker ind via Google Latitude. Med Google+ får Google dog en helt ny mulighed for at “repromovere” deres check-in produkt. Min vurdering er, at mange vil få øjnene op for muligheden for check-ins med Google – også de, der aldrig har hørt om de mere nicheprægede som Foursquare og Gowalla.

Det er kun Android brugere, der endnu har fået fornøjelsen af at bruge Google+ på mobilen, men Iphone brugere (som undertegnede) kan stadig tilgå Google+ via mobilbrowseren.

Update: Nu er der også mulighed for at tilgå Google+ via Iphone app.

Her har man muligheden for at checke in – nøjagtigt som det er muligt på Facebook og check-in services som Foursquare og Gowalla. Google har dermed en gigantisk mulighed for at lancere en platform som Groupon – og mon ikke det kommer inden så længe?

Det helt oplagte er selvfølgelig også, at integrere brugernes check-ins med Google Places – eller de nye Google+ business profiler, som allerede er annonceret af Google VP of Local and Commerce – Jeff Huber.

“…yes, we will have (smb) business profile pages on Google+. I can’t announce a launch date yet, but we want to make them *great*, and we’re coding as fast as we can.”
– Jeff Huber

Vil du bruge endnu en check-in service – eller vil du være mere tilbøjelig til at bruge check-in servicen når du alligevel benytter Googles produkter?

16 Kommentarer til “Check in med Google+”

 • Jeg tror ikke at check-in services bliver populært. Jeg ved at venner og bekendte bruger det på Facebook (primært for at lave jokes), men jeg tror aldrig at det rigtig vinder indpas – brugeren får ikke nok ud af det.

  Så nej, for jeg bruger dem ikke rigtig i forvejen.

 • Lige en ekstra feature ved Android app’en (eller rettere, Google Latitude): Den kan lave auto checkin på lokationer du godkender!

  Men det kommer de andre vistnok også snart med.

 • @Søren – Det lyder faktisk ret smart. Mit eneste forbehold vil være, at brugere skal have GPS slået til på deres telefon hele tiden for at kunne udnytte det – hvilket kan ses på batterilevetiden.

  Bruger du selv den funktion, og til hvad?

 • @Hauthorn: Leger lidt med den, men synes ikke umiddelbart den gør det automatisk. Hmmm, skal nok lige rode med det noget mere.

 • @Hauthorn – Der er nu allerede masser af folk, der benytter check-in services. Foursquare har knap 8 mio. brugere og oplevede et boost, da Facebook Places kom til verden. Det samme kunne jo ske med Google+.

  @Søren – Mon ikke de andre kommer med på den også.

 • Jeg bruger flittigt Foursquare her, fordi jeg synes, det er lidt hyggeligt, og fordi der er en masse gode tilbud på restauranter m.m. til dem, der tjekker ind via Foursquare. Hvis Google kan levere det samme (tilbud), kan jeg måske finde på at skifte.

  Men helt overordnet er jeg der, hvor jeg har indset, at jeg skal vælge ét sted. Og det gælder også min tilstedeværelse på sociale medier. Et parallelt løb med Twitter og G+ kan jeg ikke forestille mig, da det ganske enkelt vil være for tidskrævende. Lige nu og her hælder jeg mest til Twitter grundet den store overskuelighed, som jeg savner i G+.

 • @Rosenstand – Det er lige præcis den slags fordele jeg synes der mangler for danskere. Jeg er enig i at der mangler overskuelighed i G+, men jeg tror også at det skyldes (manglende) tilvænning til G+.

  Muligheden for at følge personer i G+ ser jeg som en rigtig god ting, da jeg på den måde kan følge personligheder (ja, som fx dig :-)), og ikke er begrænset af de 140 tegn i Twitter.

  Jeg håber personligt at G+ bliver populært, da det i et vidst omfang kan erstatte både FB og Twitter.

 • @Rosenstand – Jeg er enig med dig i forhold til Foursquare. Der vil efter min mening ske en opdeling af brugere på henholdsvis Twitter, Facebook og Google+. Nogle vil foretrække det ene frem det andet. De der har brugt Twitter længe og har formået at gøre det værdifuldt vil uden tvivl også foretrække Twitter fremover.

  @Hauthorn – fordelene er så småt begyndt at komme på Foursquare og kommer efter sigende også med Facebook Deals i Danmark inden så længe. Google kommer helt sikkert også med deres variant inden så længe.

  Kommunikationen på Twitter, Facebook og Google+ vil blive forskellig – så man som bruger beslutte sig for, hvor man selv får mest værdifuld information.

 • @Rasmus – Lyder spændende! Jeg glæder mig til at se hvordan tiltagene kommer til at fungere i Danmark.

 • Rigtig spændende Rasmus!

  Tror helt sikkert at vi inden for de kommende måneder kommer til at se nogle nye bevægelser indenfor hele “Check-in” industrien. Vi er jo begyndt at se hvordan daily deals produkterne er begyndt at skyde frem alle mulige steder rundt om i Danmark. Foursquare har som det første Check-In produkter nu sat disse daily deals ind i deres system, hvilket jeg tror vi vil se mere af. Facebook er jo på vej med deres Deals i US, som er næste skridt fra deres Check-In Deals.

  Google vil helt sikkert bevæge sig ind på dette område, det er blot et spørgsmål om tid.

 • Nu har jeg så fået G+ på min iPhone, og så melder det store spørgsmål sig: Hvad vil mine followers sige til, at jeg tjekker ind, hvor jeg kommer frem? Hvor interessant er det for en follower på G+ at vide, at nu er jeg på Starbucks i Coral Springs?

  Jeg tror, mange vil blokere en person, der tjekker ind i rå mængder. Eller hvad?

 • @Rosenstand Personligt mangler jeg en Filter-funktion i min strøm, således at jeg kan filtrere netop den slags informationer fra min Strøm. Men alting med måde – det ville for eksempel være et interessant samtaleemne hvis du befandt dig i GooglePlex :-)

 • @Mikkel – helt enig. Google har alle muligheder for at udnytte denne kanal – også i sammenspil med deres place listings. Jeg tror også blot det er et spørgsmål om tid før vi ser et udspil fra deres side.

  @Rosenstand – Måske. Der er så få der faktisk benytter Facebook check-in funktionen i Danmark, at jeg også tror der kommer til at gå meget lang tid før vi ser et overforbrug på Google+. Dem der har taget check-in funktionerne til sig – vil sandsynligvis holde sig til Foursquare.

  @Hauthorn – Mon ikke filter funktionen også kommer i Google+. Den fungerer jo meget godt i eks. Tweetdeck – så mon ikke Google har taget ved lære af det?

 • Jeg synes at et af de største problemer ved især Facebook places er at du ikke kan bestemme hvem der skal vide at du tjekker ind samt om du overhovedet vil vise det til nogen. Det er en feature jeg godt kan lide ved Foursquare – man bliver altså ikke spammet med venner der logger ind i fitness eller andet med mindre du selv aktivt går ind og søger efter det.

  Tror jeg, ligesom Rosenstand, er lidt skeptisk overfor G+, men lige ser det and og prøver det lidt af en gang imellem, mens jeg fortsætter med at bruge twitter for fuld tryk.

 • Jeg vil sige, at Google+ har da de ting man skal bruge for at nyde et socialt netværk – men facebook og twitter står i min verden fuldstændig urørt… Derudover så synes jeg luften er begyndt at gå lidt af Google+

  Men jeg håber de kommer tilbage for fulde drøn så de ikke failer igen på sociale medier. Men jeg er enig i at facebook places stadig styrer MEGET mere end både Google+ og foursquare ;)

 • Nu har jeg været bruger af Google+ siden den lukkede beta, men må desværre melde ud at Facebook stadig er den sociale platform jeg benytter. Hvorfor egentlig, jo det er nok fordi kun få af vennerne bruger Google+. Selve deres platform er sådan set ude mærket, men jeg tror bare det er uhyggelig svært at tage brugerne fra Facebook til +.

Kommenter post