11 spørgsmål og svar om link building anno 2011

Posted Posted af i Link Building, SEO     Comments 25 kommentarer
sep
30

Link building er stadig i 2011 en af de absolut vigtigste aktiviteter inden for søgemaskineoptimering.

Link building er dog stadig en af de mest krævende discipliner inden for søgemaskinemaskineoptimering, især fordi meget af det stadig foregår manuelt. Taktikken og tilgangen til link building er ofte meget forskellig og derfor benyttes der også mange forskellige strategier. Det bør kunne ses i svarene nedenfor.

Sidste år samlede jeg en række danske eksperter, til at komme med deres bud på nogle forskellige elementer inden for link building. Det blev til 10 spørgsmål og svar om link building.

I 2011 er det passende at stille 11 nye spørgsmål og høre eksperternes bud på link building anno 2011.

Alle har svaret individuelt og ingen har således ikke haft mulighed for at se andres svar. Desuden svarede jeg selv på alle spørgsmålene, før jeg sendte dem ud.

Denne gang har følgende givet deres bud:

Rasmus Sørensen – tlamedia.dk
Frank Hellerup Madsen – densynligemand.dk
Peter Ulstrup Hansen – smm.dk
Kim Kristensen – Omnicom Media Group
Torbjørn Flensted – seo.dk
Søren Riisager – webjuice.dk
Jonas Aagreen – Omnicom Media Group
Thomas Rosenstand – concept-i.dk

– Endelig har jeg selv givet mit besyv med.

1. Hvis du havde 10 timer til at starte link building op for et helt nyt website – hvad ville de så blive brugt på?

Rasmus: Artikelskrivning, udvikling af en række titler og beskrivelser og tilmelding til de mest anvendte kataloger. Desuden ville jeg bruge mine værktøjer og se, hvad mine konkurrenter har gjort. Herefter ville jeg finde de laveste hængende frugter og forsøge at høste nogle af dem – eg. få de samme links.

Frank: En blanding mellem lidt rugbrødsarbejde-links og jagten på det første link af en vis standard. Det er en god idé at få nogle links med en vis tyngde, så ens side bliver bedre ”polstret”. Et nystartet site vil ofte være meget ustabilt i søgeresultaterne i den første tid, og et par tunge links kan være med til at mindske den ustabile periode.

Peter: Oprette en WP blog, skrive en post, tilmelde site/blog til de få gode gratis kataloger og tilmelde mit RSS feed til overskrift.dk og lignende tjenester. Oprette en Twitter profil, følge relevante accounts og tweete blogposts, retweete m.v. Skrive flere posts.

Kim: Jeg ville starte med at udarbejde en keywordanalyse, en linkstrategi, en simpel projektplan, opsætte rank tracking og i samarbejde med kunden finde ud af hvilke forventninger og ambitioner/budget/ressourcer de har og deraf lave en målsætning. Afhængigt af hvor lang tid overstående tager vil jeg selvfølgelig påbegynde link building udfra de indledende analyser.

Torbjørn: Udarbejde en linkanalyse og en plan for linking-aktiviteterne. Herefter anbefale at virksomheden selv deltager aktivt i arbejdet med at få leverandører, samarbejdspartnere, kunder og netværk m.m. til at omtale hjemmesiden og linke til den. Herudover igangsætte arbejdet med, at få hjemmesiden omtalt og linket til fra relevante sites.

Søren: Først ville jeg undersøge muligheden for at få noget medieomtale, finde den skæve vinkel og sigte efter pressen.

Jonas: Jeg ville starte med at tjekke at den interne link struktur er på plads, hvorefter mit fokus ville være rettet mod at skabe links fra kilder med højt trust eksempelvis firmaoptagelser og location based indexes.

Thomas: Linkbuilding ;-) Spøg til side: Identifikation af segment, udarbejdelse af ønsket linkprofil og så action.

SeoAnalyst: Jeg vil finde 2-3 long tail keywords hvor konkurrencen var forholdsvis lille men hvor der stadig var søgevolume. Dem vil jeg link builde til først. Antallet af ord kan man så efterhånden udbygge. Desuden vil jeg fokusere på, at få nogle helt “almindelige” domæne-links. Dvs. links hvor ankerteksten er: www.domæne.dk for at skabe en link platform.

2. Har du ændret på din link building taktik efter Googles Panda update?

Rasmus: Nej.

Frank: Nej. Jeg brugte i forvejen ikke meget krudt på de ”billigste” links.

Peter: Lidt i retning af mere kvalitet.

Kim: Man kan selvfølgelig være nervøs for om de panda-ramte sider viderefører en hvis form for flagging. Folk der har eller stadig bruger metoder, som kan bliver påvirket heraf, bør derfor revurdere deres taktik.

Torbjørn: Nej. Dog har Panda bekræftet mig i, at diversitet i en hjemmesides back links profil er vigtigere end nogensinde før. Dvs. du skal gerne have mange forskellige typer links fra mange forskellige sites/kilder, og der skal tilstræbes en god ”deep link ratio” på hjemmesiden.

Søren: Jeg har ændret lidt i min strategi den seneste tid, men det har som udgangspunkt ikke noget med bjørnen at gøre.

Jonas: Ja helt sikkert. Jeg går længere for at få de gode links, og tænker virkelig over hvad jeg skriver i linktekster. Samtidig prøver jeg at skabe gode dybe links fra relevante kilder.

Thomas: Kun marginalt – Panda har ikke gjort linkbuilding mindre vigtig. Der er blot føjet yderligere parametre til i form af social profil etc.

SeoAnalyst: Nej Link building har som sådan ikke ændret sig på grund af Googles Panda update. Jeg har dog mere fokus på hvilken slags indhold jeg linker til.

3. Hvor meget betyder websitets brand for link buildingen?

Rasmus: Rigtig meget. Jo større brand, jo nemmere er det at skabe links til sitet.

Frank: Ganske meget. Det er markant nemmere at tiltrække eller skabe kvalitetslinks, hvis man har et brand indenfor sit felt. Der er kortere vej til genkendelse hos samarbejdspartnere, journalister m.m.

Peter: Lidt, ligesom exact frase keyword domain betyder noget.

Kim: Det betyder masser. Det kan for eksempel være forholdsvis svært at overbevise folk om at linke til et brand, der er virkelig forhadt. Rent ranking mæssigt er jeg sikker på at brand har en betydning. Det gælder helt sikkert også om at vise Google, at man er et brand.

Torbjørn: Bliver dit website omtalt af stærke brands/ aktører kan det tiltrække en masse opmærksomhed og derved masser af links. Direkte links fra stærke brands/sites er også godt, men husk at man aldrig skal gå entydigt efter en bestemt type links. Diversitet, kvalitet og relevans skal med andre ord vægtes højt.

Søren: Hvis jeg solgte mobiltelefoner og fik links fra eks. Nokia, Samsung osv. ville jeg have svært ved at få armene ned. Her skal man heller ikke glemme, at selvfølgelig giver links juice til dit site i form af bedre placeringer. Men links de rigtige steder kan også give relevant trafik.

Jonas: Meget, men det er ikke nok i sig selv. Det er helt tydeligt, at et website, der kun har brand links eller URL links, ikke kan ranke på indholdet alene. Det er vigtigt, at skaffe gode beskrivende ankertekster til at støtte op om de mange brand links.

Thomas: Hvis jeg forstår spørgsmålet korrekt: En del.

SeoAnalyst: Brandet kan i nogle tilfælde være altafgørende. For nogle store websites kan det betyde, at de outranker mange andre websites blot på grund af deres brand. Der kan derfor være en stor fordel i, at gøre Google opmærksom på virksomhedens brand.

4. Hvad er det bedste link du har fået, lavet eller købt i år?

Rasmus: Omtale på DR og en lille gylden ting, som kom helt af sig selv. Det er skønt når det sker, men kræver ofte at man går målrettet efter det med indhold, som kan være kontroversielt, nyt, etc.

Frank: Et fra et ikke-kommercielt autoritetssite på området, tiltrukket ved at udarbejde lige det materiale, som ville komplementere deres eget.

Peter: Laver du sjov?

Kim: Nogle af de bedste links har jeg helt sikkert fået ved at spørge pænt i stedet for at spamme løs. Jeg vil dog ikke sige hvilke :)

Torbjørn: Jeg kan ikke fremhæve ét enkelt link som det bedste, men for en af vores kunder fik vi skaffet en positiv omtale, der førte til uvurderligt mange gode back links.

Søren: Det bedste link har jeg ikke, men de links jeg skaffer til vores kunder, som andre ikke kan få, er de bedste.

Jonas: Linket fra seo.com er det bedste jeg har fået i år. Men jeg mener, at relevante links som kan tages fra konkurrenter og flyttes til ens eget website er virkelig gode. Det er måske ikke helt etisk, men man vrider jo ikke armen om på nogen :)

Thomas: Jeg køber aldrig links. Og det bedste? Det er min hemmelighed.

SeoAnalyst: Jeg har haft mange gode eksempler i år, men et står ud. Gennem flere forskellige google queries fik jeg kontakt til en amerikansk universitetsprofessor, der viste sig at have en helt speciel interesse inden for et bestemt område. (samme område som min kunde beskæftiger sig indenfor) Ved at give professoren adgang til at bidrage med artikler til en kundes site, begyndte han at linke fra universitets hjemmeside og han spredte desuden sine artikler til sit netværk, hvilket skabte endnu flere links fra andre amerikanske universiteter. Deraf fik jeg links af meget høj værdi, blot ved at lade personen fortælle yderligere om sin interesse.

5. Betyder de sociale medier mere eller mindre i forhold til link building end i 2010?

Rasmus: Mere, meget mere. Det er ingen tvivl om, at de social medier er et rigtig godt signal for søgemaskinerne og der vil afgjort komme mere fokus på sammenhængen mellem tilstædeværelsen på de sociale medier og placeringerne på søgemaskinerne.

Frank: De betyder mere. Ikke revolutionerende meget mere endnu, men af flere forskellige årsager fylder de mere og mere. (Her tænker jeg ikke kun på direkte værdi, men også på deres afsmittende effekter på muligheder for at netværke og skabe relationer, der kan kaste endnu flere links af sig).

Peter: Mere, en hel del mere faktisk.

Kim: Det sociale medier har helt sikkert fået en større betydning – se bare Seomoz’s seneste rank korrelation analyse af facebook shares. Om det så er en direkte sammenhæng imellem antal shares og rank eller om links/shares blot har en naturlig sammenhæng kan så diskuteres.

Torbjørn: Sociale medier har mere betydning (det har bl.a. Google officielt udmeldt – Se fx http://www.youtube.com/watch?v=ofhwPC-5Ub4). Sociale medier skaber muligheden for, at mennesker kan tale sammen, og taler de positivt om en virksomhed, vil det bidrage positivt til virksomhedens popularitet i søgemaskinerne.

Søren: Mere – men stadig mindre end de fleste tror. Søgemaskinerne har utroligt svært ved at følge med i de sociale medier hvis de ikke har fået tildelt en bagindgang.

Jonas: Jeg tror bestemt, at det kommer til at betyde noget på sigt, men jeg har ikke set faktiske eksempler som entydigt peger på at sociale links giver en fordel. Det er i dag er det for nemt, at spamme, købe eller snyde sig til links fra sociale medier, hvilket nok er grunden til, at de endnu ikke har fået den forventede betydning. Men det er helt klart, at de sociale ”signaler” vil komme til at betyde noget for et websites placering i indekset på sigt.

Thomas: Klart mere

Seoanalyst: De betyder stadig mere. En virksomhed, der eksempelvis også har en velbesøgt og hyppigt benyttet Facebook-side vil helt naturligt optjene social rank. Den kan direkte overføres til virksomhedens domæne. Desuden skaber de sociale medier til stadighed flere potentielle kunder. I forhold til link buildingen kan links delt via de sociale netværk, efterfølgende skabe links af rigtig god værdi. De er nemmere, at dele via de sociale netværk og har dermed langt større reach.

6. Hvad er din holdning til linknetværk – er de nødvendige for at kunne foretage effektiv link building?

Rasmus: De er en ingredient i det samlede linkbuilding mix. De kan løfte et site rigtig meget, hvis de er lavet korrekt, men kan også har en effekt lig 0 hvis det er ringe skuet sammen. Use with caution som vi siger :)

Frank: Det er i hvert fald ikke dumt at have adgang til nogen af slagsen. På meget konkurrenceprægede områder kan det være vanskeligt at komme nogle vegne uden. (Hvis man ikke i forvejen har et brand og gode kontakter).

Peter: Godt udført, ja, ellers kan det være skadeligt.

Kim: Det skal altid ses i forhold til konkurrencen og målsætningen, men generelt vil jeg sige nej. Det skal dog siges at linknetværk i øjeblikket er yderst effektive, men måske ikke den mest langsigtede løsning :)

Torbjørn: Min holdning er at, at det altid er mest effektivt at få links fra relevante sites, frem for at få links fra eksempelvis linknetværk uden relevans.

Jonas: Jeg vil ikke sige, at de er ”nødvendige”. Faktisk er de relativt ligegyldige hvis man bruger dem til store websites, da links fra netværk falder uden for den normale link profil og derfor nemt kan sorteres fra. Men hvis man vil ranke long tail, er det et godt alternativ til de mange timer man ellers bruger. Som regel kan sider som er knyttet til long tail søgeord også godt undværes, hvis uheldet skulle være ude.

Søren: Om de er nødvendige i forhold til placeringer afhænger at konkurrencen. Hvis man vil fortage effektiv link building kan linknetværk være en god løsning, da de minimerer omkostningerne.

Thomas: Nej – de er ikke nødvendige. Ligesom en betonblandemaskine ikke er nødvendig for at blande en masse beton. Men den gør det en hel del nemmere ;-)

SeoAnalyst: De er ikke nødvendige. For store brandsites har de sjældent den helt store effekt alligevel.

7. Hvad betyder Google+ og +1 button for link building?

Rasmus: P.t. ikke meget, men absolut noget man bør holde øje med. Man bør nok overveje at implementere Google’s knapper, for der er ingen tvivl om, at Google vil komme til at bruge denne data i deres ranking – jævnfør kommentarerne om social medier.

Frank: Lige pt. ikke det store – men det kan det meget vel komme til, når/hvis Google+ bliver en succes. Det er jo oplagt for Google at bruge data fra sit eget sociale medie.

Kim: For selve link buildingen synes jeg ikke det har nogen betydning, men rent ranking mæssigt kan det selvfølgelig godt have en påvirkning. Der findes rigtig mange sjove metoder til kunstigt at puste antallet af +1’s op, men det er ikke noget jeg på nogen måde benytter mig af. Jeg tror i stedet på at kvalitetsindhold og en smule “CRO” i sig selv er nok. Om det er nok i fremtiden skal jeg ikke kunne sige.

Torbjørn: Lige som fx Facebooks like-knap, er Google +1 brugernes anerkendelse af indhold – og meget tyder på, at denne anerkendelse vil få større betydning i fremtiden for en virksomheds popularitet i søgemaskinerne.

Søren: Ikke noget for min link building. Men jeg bruger det i forhold til søgemaskineoptimering. Google+ er et af de eneste sociale medier hvor Google kan følge 100% med

Jonas: Det betyder ikke noget endnu. Jeg har sat knappen på flere websites og samler +’er, men det er ikke noget jeg har fokus på endnu. Som på de andre sociale medier, er der for mange muligheder endnu for at snyde sig til +’er, hvilket gør at Google tøver med at går det til en ranking factor.
Allerede nu er beskeder, opslag, m.m. faldene i Google+. Det bliver dog meget spændende når virksomheder begynder at udvikle Google + brand pages.

Thomas: Svært at svare entydigt på endnu. Der er set eksempler på forbedret ranking med mange +1, men jeg har også set tests, der ikke viste nogen effekt.

Peter: Ikke ret meget endnu. Når der kommer flere brugere vil det blive vigtigt.

Seoanalyst: Det har længe været muligt at købe sig til flere Facebook Fans, Twitter followers og nu også Google +1’s. Der er ingen tvivl om, at flere +1’s bidrager til øget ranking – hvor meget er dog stadig for tidligt at svare på. Der er dog en tendens til at især video og mobile resultater bliver påvirket af +1’s.

8. Hvor effektive er side-wide links efter din mening?

Rasmus: Ikke specielt effektive – det beror på hvor stærkt og hvor stor en autoritet sitet har.

Frank: Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive, at de stort set ikke virker. Men jeg ser stadigvæk lejlighedsvis i søgeresultaterne, at rå mængder sitewide links godt kan rykke – selv på konkurrenceprægede områder. Men ser vi link for link, er der ingen tvivl om, at det rykker langt mere med et link i den redaktionelle tekst.

Peter: Majestic, f.eks. sætter en grænse på 5 links pr. domæne, som tæller, det tror jeg passer meget godt.

Kim: Alt for effektive.

Torbjørn: De er ikke særligt effektive mere og meget tyder på, at Panda har gjort dem endnu mindre attraktive at gå efter i link building arbejde.

Søren: Hvis jeg kunne vælge mellem 200 sidewide links og 20 links fra forskellige domæner ville jeg vælge de 20 – har man kun muligheden for sidewide links – ville jeg tage imod det.

Jonas: Man kan se at de registreret, men hvis man kigger i OSE, så falder page autoritet meget hurtigt – og 5-10 sider fra forsiden vægter side wide links ikke det store. Jeg tror dog heller ikke, at de skader. Der findes for mange blogroll links som ville skade mange websites, hvis det var tilfældet. Igen tror jeg man skal kigge på den historiske linkprofil. Hvis et website altid har haft mange side wide links, og de ikke peaker over en meget kort periode, så tror jeg nu, de kan være gode nok. Men jeg vil da helt sikkert hellere have et link fra en relevant side direkte i indholdet.

Thomas: Meget lidt effektive.

SeoAnalyst: På specielle steder kan de stadig være meget effektive i forhold til ranking. Desuden er de oftest særdeles trafikskabende, hvis placeret korrekt.

9. Er der links du altid sørger for at oprette – som en slags platform før den reelle link buildingen?

Rasmus: Nej ikke rigtig. Vi sørger dog altid for at have nogle gode artikler liggende klar, som kan bruges til at linke til og fra.

Frank: Jeg sørger altid for at sikre mig, at en kunde har fået tiltusket sig alle de mest oplagte links fra leverandører, erhvervsforeninger osv.
Gode, relevante links, der er med til at sende signaler om, hvad siden handler om.

Peter: Intern linkstruktur på sitet skal være i orden. Har en liste med 5-8 gratis kataloger for websites + yderligere 5-8 kataloger for blogs og webshops.

Kim: Som en af mine kollegaer siger, så bør man altid have en plan A og en plan B – en til sikre links og en til kreativ link building.

Torbjørn: Jeg sørger altid for, at de eksisterende back links og link-muligheder der ligger lige for, bliver optimerede og etablerede. Det kunne for eksempel være links fra virksomhedens forskellige profiler på nettet, herunder Twitter, Facebook, LinkedIn, brancheforeningssites, kunders sites, leverandørers sites osv.

Søren: Nej – gennemgår altid linkprofilen først og sammenligner den med konkurrenterne i branchen.

Jonas: Som spm. 1 vil jeg nok prøve at få links med høj trust. Ellers har jeg ikke en fast liste jeg starter med. Specielt hvis flere websites ligger på samme IP eller c-klasse, tror jeg man skal være lidt forsigtig med altid at sætte det samme ”footprint”.

Thomas: Ja klart. Der er “faste steder”, der giver et her og nu boost.

SeoAnalyst: Rene domæne links hvor ankerteksten er websitets domæne. Desuden kan de tætteste interessenter til virksomheden ofte have en rigtig god effekt i starten.

10. Kan du komme med et godt tip til at skabe unikt brugergeneret indhold, der efterfølgende skaber links?

Rasmus: Er man en forretning, som sælger f.eks. tennisudstyr, kan man lave den ultimative guide til tennisspillere. Det kunne også være en oversigt over de værste udbrud spillerne har lavet på banen. En ressource, som ligger ud over shoppen og de ofte kedelige produktvisninger. Det handler om at bruge den ekspertviden, man allerede har som handlende og få den lagt ud som noget indhold, kunderne ret faktisk kan bruge.

Frank: Brugergenereret? Så skal det måske være i form af noget crowd-sourcing, hvor man får input fra brugerne og efterfølgende selv samler op på det.

Peter: Blogposts med efterfølgende kommentarer + gode kommentarer på andre relaterede blogs

Kim:Det er vel lidt pull/push princippet – find et behov der er stort nok og skab derefter kvalitetsindhold, som du selv ville skrive en historie om og linke til. Om det så er en infographic, article, top 10 liste, widget, video, plugin eller hvilket som helst andet format går jeg ikke op i.

Torbjørn: Giv noget væk gratis, der relaterer til virksomheden, og du får masser tilbage! Læs gerne bogen Free, skrevet af Chris Anderson – så får du med garanti nogle gode idéer!

Søren: Infografikker er meget oppe i tiden. Sørg generelt for at skrive med kant og lav et værktøj, som folk kan bruge og vender tilbage til.

Jonas: Det er vigtigt, at man har UGC på sit website, hvis det er muligt og giver mening. Men det skaber ikke nødvendigvis links af sig selv. Men hvis man får en ekspert til at skrive om et produkt, og efterfølgende får brugere af samme produkt til at anmelde ekspertens beskrivelse, kan det give gode links.
Men det er ikke noget, der rigtigt skaber det store hype i DK. De gode eksempler er fra de engelsk-sprogede sites. I Danmark skal man arbejde for alle links, især de gode.

Thomas: Det må være klassikerne: Skriv noget provokerende eller beskriv løsningen på et alment problem. Humor er også stærkt til link bait.

SeoAnalyst: Opsæt en spørgeskema og send det ud til dine mest dedikerede kunder. Det giver både indhold og idéer til nye tiltag og produkter. De vil efterfølgende helt naturligt skabe links.

11. Er der en link building teknik du tidligere har benyttet, som du helt har lagt på hylden nu?

Rasmus: Hehe, tilmelding til 10.000 kataloger – det stoppede vi med i 2001 J

Frank: Nej. Der bliver selvfølgelig konstant blandet rundt på forholdet mellem de forskellige indsatsområder, men jeg har ikke decideret skrottet nogen teknik endnu.

Peter: Nej, ikke i forhold til 2010.

Kim: Hmm .. Jeg kan ikke umiddelbart komme på nogen, men kan komme med et lille eksempel på hvad andre helt sikkert har forsøgt sig med og forhåbenligt stoppet med igen. For lang tid siden var Pr-sculpting med rel-nofollow attributter engang det nye hit. Det bruger jeg bestemt ikke :)

Torbjørn: Både ja og nej. I “gamle dage” fyldte katalogtilmelding langt mere, hvor det i dag kun fylder en ganske lille del af link-building-arbejdet.

Søren: Forum spam. Det var sjovt dengang man kunne sidde at se på ens maskine oprettede over 4000 links i timen – undskyld forum ejere :)

Jonas: Ja!! directory submissions – de er for altid lagt i graven, når det drejer sig om DK linkbuilding. Og jeg håber snart at comment spam ikke virker mere, det er simpelthen for kedeligt at lave, men det virker stadig.

Thomas: Ja – linkkatalogerne.

SeoAnalyst: Ja. Alle former for splogs og størstedelen af katalogerne.

Som svarene ovenfor viser, er holdningerne teknikkerne og mulighederne meget forskellige. Og netop fordi link building er så dynamisk – udvikler taktikken sig konstant. Det er også en af grundene til, at link building forbliver en af de mest interessant områder inden for søgemaskineoptimering.

Hvis du har yderligere spørgsmål omkring link building, er du velkommen til at stille dem i kommentarerne herunder.

25 Kommentarer til “11 spørgsmål og svar om link building anno 2011”

  • Tak for invitationen til at være med, det er sjovt at se hvor forskelligt vi tolker spørgsmålene :-)

  • Ja, tak for muligheden for at deltage i blog-versionens svar på en rundbordssamtale.

  • Hej Rasmus H, super post du har fået strikket sammen, sikke mange kloge hoveder der findes :-)

  • Fedt at se, man er enig et godt stykke af vejen med alle parterne :) God artikel!

  • Som jeg twittede så er der ingen grund til at købe fredagsguf i dag. Super fedt overblik I giver og samtidig er der plads til lidt humor.

  • Det var et godt indlæg sidste år og det er det så sandelig også i år. Det er altid sjovt at sætte flere dygtige mennesker sammen og få deres foskellige syn på de samme spørgsmål. Bliver spændende at se hvad de svarer til de 12 spørgsmål næste år :)

  • Tak for muligheden Rasmus.
    Det er nu rart at teste sit eget verdenssyn af på ligesindede :)

    Resten af guldkornene får du over en burger og en fadbamse.

  • Tak for et rigtigt godt indlæg…dejligt med lidt fredags-guf :)

    Vh Jeppe

  • Tak for muligheden igen i år. Jeg er frisk igen i 2012!

  • Tak for en god gennemgang.

    Og god fornøjelse til alle med at blande cement , uden en cementblander :-)

    Vi ses derude..

  • Tak Rasmus for muligheden! Er frisk igen næste år! Vh Torbjørn

  • Virkelig noget af det bedste jeg har læst længe, fedt du har fået så mange dygtige seo folk til at deltage i denne artikel, Mange tak for dette.

    Mvh
    Morten B.

  • Fantastisk liste til at få bekræftet om man er på rette trend i sin SEO. Tak for det!

  • Tak til de mange gode svar fra deltagerne og fordi i igen vil være med.

    @Marcel – Enig. Men også interessant at der er uenigheder undervejs.

    @Lars – Tak for tweet!

    @Jeppe – Fedt at du også ser sådan på den.

    @Jimi – God fornøjelse med cementen.

    @Morten @Kenneth – mange tak!

  • Spændende artikel :-)
    Sjovt at læse de forskellige udsagn, giver en god inspiration til en omgang linkbuilding!

  • Rigtigt god og interessant læsning, specielt når man ved svarene kommer fra yderst kompetente SEO folk :)

  • Meget interessant artikel, og sjovt at se hvor mange meninger der er omkring de forskellige spørgsmål.

    Tak til alle der har brugt tid på dette, så vi andre kan få noget at tænke over :-)

  • Denne artikel er et godt eksempel på hvor kompleks en størrelse link building er – samt et klart bevis på, at det er mennesket bag links det sætter standarden!
    Spændende læsestof for en link builder!

  • Det er noget af det bedste, jeg har læst længe på dansk om linkbuilding! Tak for artiklen, Rasmus!

  • Hej Rasmus,

    Superspændende interview-serie du har fået gang i.

    De forskellige mindre “uenigheder” viser jo også, at der som oftest er flere veje til målet.

    dbh
    Kenneth

  • Super god artikel. Det er gode personer du har fået med og alle er personer som man bestemt kan lære meget af. et par små fif fik jeg skrabet sammen.

    godt arbejde mange tak.

  • Fedt med sådan en artikel – og så på dansk. Vi bliver nemt for internationaliserede hvilket er en risiko for at læsere af artiklerne får et fjernt forhold til den. For de fleste mennesker er det nemmere at forholde sig til modersproget. Tak for supergod artikel-

  • Fedt, at sidde en tirsdag morgen, og læse de forskellige meninger fra de store drenge i SEO verdenen.

    Tak for det! :-)

  • Det kunne være sjovt, hvis du lavede sådan en spørgerunde i starten af 2012, så vi kunne se, hvem der evt fik ret med deres forudsigelser for dette år…

  • God lærerig artikel. Men det er dælme hårdt arbejde ….. pyyyyhhhh

Kommenter post