Google AdWords Express Plus er på vej til Danmark

Google annoncerede allerede Google AdWords Express tilbage i starten af 2011. Den gang kun i USA og kun i forbindelse med lokal annoncering via eksempelvis Google Places. Nu pusher Google produktet via Google+ og Google AdWords Express Plus er tilsyneladende også på vej til Danmark.

Update: Produktet som jeg viser nedenfor er en udvidet version af Google Adwords Express – kaldet AdWords Express Plus. Ikke som først antaget blot en danske version af Google AdWords Express.

Dan Petrovic skrev forleden om hvordan Google pusher AdWords Express direkte i Google+. Ud fra artiklen er det klart, at Google forsøger at pushe produktet og opfordre brugere til at benytte annonceringsmuligheden for at promovere egne Google+ sider på Search, Maps og mobilen.

Ændringen sker i forbindelse med Googles restrukturering af administrationen af Google+ Pages. Hvis du er administrator på en eller flere Google+ Pages, vil du bemærke, at administrationssiden er ændret. Du kan nu få en samlet oversigt over alle dine Google+ Pages og samtidig få et hurtigt indblik hvilke opdateringer, der har været og hvor mange, der har interageret med de respektive sider.

Google+ Pages dashboard

Google AdWords Express Plus er i realiteten blot en udvidelse til Google AdWords. Produktet var dog tiltænkt mindre annoncører – og dermed optimalt til lokale virksomheder. Det gik først under navnet Boost, men kom altså i 2011 til at hedde Google AdWords Express.

Google AdWords Express Plus er dog endnu ikke tilgængeligt i Danmark. Ind til videre er det kun forbeholdt lande som Polen, Japan, US og Tjekkiet osv. Besøger man google.com/adwords/express/ bliver man således også mødt med:

“Thanks for your interest in AdWords Express! Unfortunately, AdWords Express is currently only available in certain countries. We are working as fast as we can to bring AdWords Express to your country. To advertise on Google right away, start now with AdWords.”

adwords express0

Bemærk dog den midterste tekst:
“No website required. Send customers to your business’s free Google+ page, or have them call you with one click on your ad.”

Google pusher altså brugerne til at annoncere på Google for Googles eget produkt – Google+! Lidt sjov tanke, at vi skal bruge penge på at annoncere på Google – for Google. Man kan dog selvfølgelig også vælge at annoncere for websitet i stedet.

I Google AdWords Express kan du ikke selv bestemme placering og hvor meget annoncen vises. “Select a business category, write an ad, and set your budget. AdWords Express will automatically manage where and when your ads will appear.” Det er der nok nogle, der vil se som en fordel, idet man så ikke selv skal administrere kontoen. Man må gå ud fra, at Google vil gøre det bedste for at få mest muligt ud af ens annoncekroner, men jeg ville dog nok følge grundigt med alligevel.

AdWords Express Plus til Danmark
Noget kunne tyde på, at vi meget snart får AdWords Express at se i Danmark. I forsøget på at sætte AdWords Express i gang på en af de sider jeg administrerer, loggede jeg ind i AdWords Express. Og der var alligevel adgang:

adwords express

Dog var den eneste tilgængelige side trickle – som jeg også administrerer. Og har man først fået hul igennem – kan man jo ligeså godt sætte i gang.

adwords express2

Som den opmærksomme læser har bemærket, er der i ovenstående screenshot dog en reference til Highway 6. På grund af referencen til København NV, tror systemet at virksomheden befinder sig i Nevada i det østlige USA – og derfor virker annoncen og hele setuppet.

Men det interessant er her, at det hele er på dansk. Google har altså produktet helt klart. Selvfølgelig fordi at jeg som virksomhed godt kan promovere mine produkter i USA, men uden tvivl også fordi, at produktet snart kan lanceres i Danmark.

Jeg kørte hele opsætningen igennem og kan fint sætte min annonce op, vælge target områder, målrette annoncering til min Google+ Page, vælge budget og alle de andre muligheder, man normalt har i AdWords Express.

adwords express3

adwords express4

adwords express5

adwords express6

adwords express7

Ovenstående er for mig en klar besked om, at vi snart får Google AdWords Express Plus at se i Danmark og sandsynligvis også Google+ med annoncer.

Har du prøvet Google Adwords Express og kommer du til at bruge produktet til at annoncere for din Google+ side?

Kommenter post