OK, Google Glass – Mine første indtryk ThroughGlass

Posted Posted af i Nyheder     Comments Ingen kommentarer
okt
20

Jeg var så heldig, at få mulighed for at prøve nogle særdeles omtalte briller forleden – nemlig Google Glass. I forbindelse med en intern Resolution EMEA konference i London havde vi besøg af en flok fra Googles UK kontor. De havde blandt andet medbragt et eksemplar af Google Glasses.

Google-Glass-Rasmus-Himmelstrup-seoanalyst

Google Glass har været omtalt længe – siden de blev præsenteret på vej ud af en helikopter på en Google I/O konference tilbage i juni sidste år. Men eftersom man ikke kan købe dem nogle steder (spørgsmålet er, om man nogensinde kommer til at kunne det) og det kun er de færreste, der har fået muligheden – er de også omgivet af en masse spekulation og en masse spørgsmål.

Google+ blev jeg bedt om, at skrive kort om oplevelsen. Så her kommer mit umiddelbare første indtryk af Google Glass:

Hvordan er Google Glass at have på? Ved første indtryk, er de umiddelbart lidt besværlige, at få til at sidde rigtigt. De skal ikke sættes som en klassisk brille, men sidde over dit synsfelt. Det skal man lige vænne sig til. De er dermed heller ikke specielt behagelige at have på.

Virker Google Glass efter hensigten? Når du først har vænnet dig til den lille skærm, du pludselig har i dit synsfelt – fungerer de fremragende. Man skal lige tappe en gang på højre side eller vippe hovedet opad for at aktivere de forskellige menufunktioner.

Virker funktionerne i Google Glass? Jeg fik ikke mulighed for at prøve alle funktionerne – men almindelige ting, som at tage billeder, video osv. virker fantastisk. “Ok, Glass – Take a picture” – så har du et billede taget fra dit synsfelt. Jeg fik desværre ikke sendt de optagede videoer.

Hvordan virker kommandoer på Google Glass? Jeg fik Googlet en række forskellige ting, men først efter at have tjekket forbindelsen nogle gange og justeret min accent til West Coast US Engelsk. “Ok, Glass – Google SeoAnalyst”. Google Glass har ligeså store udfordringer med at forstå mundtlige kommandoer, som Siri eller eksempelvis ældre iPhones har. Men man finder dog temmelig hurtigt ud af, hvad der virker sprogligt. Samtidig var det tydeligvis en udfordring for brillerne, at vi befandt os et sted, hvor der var meget andet støj – og en masse andet snak. Man skal være temmelig bestemt, for at Google Glass forstår ens kommandoer.

Hvordan er designet? Google Glass er ikke specielt kønne. Man bliver tilmed heller mindre nørdet af at have dem på. Men designet er heller ikke det vigtige – så det kunne jeg godt leve med. Ellers bedøm selv på ovenstående billede.

Kan Google Glass hjælpe i hverdagen? Måske på sigt. Lige nu er Google Glass mest bare en fed gadget – jeg tror vi skal vente længe, før de reelt kan forbedre eller optimere ens hverdag. Google Glass er revolutionerende, men kommer nok ikke til at ændre verden for nogle.

Kommer vi alle til at rende rundt med Google Glass en dag? Sandsynligvis ikke. Dertil er de for klodsede og funktionerne i Google Glass har du også i din smartphone – og her virker de trods alt bedre endnu.

Skal jeg have Google Glass en dag, hvis det bliver muligt: Selvfølgelig!

Nu var det begrænset hvor længe jeg fik mulighed for at afprøve Google Glass. Jeg er sikker på, at oplevelsen er meget anderledes hvis man får mulighed for, at prøve dem over længere tid – og i flere forskellige situationer. Jeg prøvede Google Glass inden for, på en propfyldt restaurant, i forholdsvis kort tid – og samtidig stod der ca. 27 andre, der var mindst ligeså interesseret i at prøve dem af. En fuld bedømmelse kræver derfor nok lidt længere tid.

Med det sagt, så er Google Glass er en ualmindelig fed gadget – og det var ualmindelig fedt, at få lov til at prøve dem af.

“OK, Glass”

Kommenter post