Google: Kontrol over lokation – næsten

Google har annonceret ekstra fokus på Local Search og udvider derfor også løbende funktionerne og mulighederne i at søge lokalt.

Søgemaskinen gør nu lokation til et fast element i venstremenuen – og samtidig bliver de foreslåede resultater fra Google Suggest (fremover Google Autocomplete) mere lokaliserede. Den sidste del har længe været en del af google.com, men nu bliver så det også tilgængeligt på alle andre lokale google søgemaskiner.

Google Lokation

Virker Googles kontrol over lokation så?
Til dels. Enten har vi ikke blevet beriget med udvidelsen i Danmark nu, eller også virker den ikke efter hensigten.

Du kan vælge danske byer – og får en fejlmeddelelse, hvis ikke byen ligger inden for Danmarks grænser. Det er i sig selv positivt nok.

Lokation - vælg by

Det er dog langt fra alle byer, der er tilgængelige – og dermed virker funktionen heller ikke helt efter hensigten.

Google lokation ikke godkendt

På mere generiske termer præsenterer Google een for lokale maps – og her virker lokationen som den skal. Dog kan jeg stadig ikke få en pizza i Lyngby.

I følge Google skulle Suggest så også være målrettet mod min lokation – igen virker det dog ikke helt efter hensigten. Få uanset om jeg befinder mig i København, Odense eller Århus – er det de samme restauranter jeg kan spise på.

Google suggest København
Google suggest århus
Google suggest odense

Mon ikke Google er i fuld gang med at præcisere og optimere de lokationsbaserede tjenester – så forhåbentligt vil vi se langt bedre resultater inden så længe. Få uanset præcis nøjagtighed – er det stadig et fremragende tiltag – og utrolig hensigtsmæssigt i forhold til generel local search. Om vi så får kontrol over lokationen (eller Google gør) – må vi vente lidt på endnu.

Hvad synes du om Googles nye mulighed for at vælge lokation?

Kommenter post