Brug Bitcoins til at skaffe links

Selvom året er 2013 og søgemaskinerne bliver mere og mere avancerede, så er link building stadigvæk en meget vigtig parameter, hvis man ønsker de bedste placeringer. Derfor snakkes der stadigvæk rigtig meget om link building. Heldigvis er fokus gået fra kvantitet til kvalitet, og især medieomtale og gæsteblogindlæg er populære til at få links. I dag vil jeg præsentere en måde hvorpå du kan få gode links, ved at være lidt anderledes.

Indlægget her er et gæsteindlæg af Lars Holdgaard, som er udvikler hos saxo.com og indehaver af virksomheden HCemballering. Lars er ivrig gæsteblogger og har blandt andet været publiceret på problogger.net.

Bitcoins

Du har måske hørt om Bitcoins. Det er en digital valuta, som igennem de sidste måneders tid har fået meget medieomtale. Hvis du aldrig har hørt om Bitcoin før, så vil jeg anbefale, at du lige læser op på det først. Du kan enten skimme siden weusecoins.com , eller se en dansk version, som f.eks. bitcoindanmark.dk

Det spændende ved Bitcoin er økosystemet omkring valutaen. Der er ligeledes mange websites, der skriver om bitcoins. Det spændende er, at de respektive websites er drevet af mennesker, som endnu ikke tænker i søgemaskineoptimering. Det er derfor muligt, at blive listet på en masse forskellige sider, hvis man gør sit benarbejde ordenligt. Ud over selve økosystemet, så er der også gode mediemuligheder i Bitcoins, som jeg kommer ind på om lidt.

Hvad skal der til før du kan få disse links?
Intet kommer ud af det blå luft, og det gør bitcoins links heller ikke. Før du kan hoppe med på det her mekka af links, så skal du modtage Bitcoins i din forretning.

Det er heldigvis utrolig simpelt, og du har ingen risiko ved det. De fleste frygter, at de kommer til at sælge et eller andet for Bitcoin, og så står de med en digital valuta og skal købe varelager. Heldigvis er der virksomheder, som løser det problem.

BitPay udbetaler pengene på ens bankkonto 2-3 dage efter et salg, i modsætning til Pay / Euroline, hvor der går op til 3 uger.
Til at modtage Bitcoins, har de virksomhederne en række plugins til de fleste moderne webshops, så det er nemt at implementere.

Hvem bruger Bitcoins i Danmark?
Der er efterhånden en del virksomheder som modtager Bitcoins. Af eksempler kan nævnes Single.dk, som er et af Danmarks klart største dating sites. Derudover er der et hotel på Lolland, en frisør i København og en side som Mackabler.dk, som sælger kabler til Macs.

Der er lang vej igen før det bliver rigtig udbredt, men det er begyndt stille og roligt.

Klar til at få links?
Når du er kommet så langt og modtager Bitcoins som betaling, så er du klar til at få links.

Jeg vil dele dette afsnit op i nogle underafsnit:

Medier / PR
Bitcoin er utrolig hot lige nu. Om det fortsætter med at være det, er nok yderst tvivlsomt. Derfor skal du også hoppe på lige nu for at få mediefordelene. Jo sjovere produkter du sælger des bedre.

Send en pressemeddelelse ud om, at du nu modtager Bitcoins som betaling. For nylig gjorde jeg det samme med min egen virksomhed hvor jeg bl.a. fik omtale på Newz.dk og Comon.dk. Derudover fik jeg kontakt med en journalist fra DR.

Det jeg gjorde for at få omtalen var:

Udsende en pressemeddelelse via PressWire (betalt)
Skrive til journalister, der har skrevet om Bitcoins

Min erfaring er, at hvis man har en god historie og sender ud via et system som PressWire, så er det forholdsvis nemt at blive nævnt en del forskellige steder, selvom det er lidt tilfældigt hvor.

Bitcoin communitiet
Der er efterhånden mange Bitcoin websites, og mange af dem har lister med virksomheder, som modtager Bitcoins. Som et eksempel har jeg links fra BitcoinNordic.com som er et nordisk website, BitcoinTalk.org og en Bitcoin gruppe fra Reddit. Jeg ønsker ikke at lave en komplet liste over alle websites som ”lister virksomheder”, af den simple årsag, at de ville blive spammet af folk, der gerne vil have links. En smule research skulle dog løse det problem!

Nemt emne at gæsteblogge omkring
Dette er nok det sværeste område, da det kræver at du forstår Bitcoins væsentligt dybere end ”det er noget med en digital valuta”. Men forstår du Bitcoins, så har du et nemt område hvor du kan udarbejde gæsteblogindlæg. Det gælder selvfølgelig ikke kun på dansk: De største websites elsker nyheder om ting, der er hotte og mon ikke Bitcoin fortsætter med at være det?

Spørgsmålet ved gæsteblogindlæg er hvem man skal skrive for? Når det omhandler Bitcoins, er der heldigvis en forholdsvis bred gruppe af interessante blogs. Én type er online business/marketing blogs, som alle sammen elsker en ny type af forretninger / måde at markedsføre sig på. En anden er tech blogs, som elsker alt teknologi.

Når jeg skal finde interessante websites, så søger jeg de største blogs indenfor det relevante område frem og kontakter dem direkte. Jeg skriver oftest 2-3 forskellige overskrifter/vinkler, som jeg synes er relevant for deres blog. Hvis man så samtidig kan give et eksempel på et godt tidligere gæsteblogindlæg på en anden blog, så siger de fleste ja.

Internationalt outsourcer jeg dog denne proces. Jeg sætter en person jeg finder via ODesk til at finde 50-100 interessante blogs og deres respektive emails, også er det ellers bare at gå i gang med at kontakte dem en efter en.

Hvad tænker du om Bitcoins? Er det en teknologi du kunne finde på at bruge til at skaffe links?

Fotocredit: zcopley

4 Kommentarer til “Brug Bitcoins til at skaffe links”

  • Du glemte at tilføje den nok største nyhedsside til Bitcoin, nemlig http://www.bitcoinpenge.dk

  • Interessant læsning, de gode råd ( gratis råd ) indenfor CEO, link building osv. ligger bare derude og venter ;-) Vi valgte også at få en Bitcoin betalings løsning integreret i vores butik, både pga. markedsførings værdien men også fordi hele ideen med Bitcoins kunne være et godt alternativ – supplement til teller/nets. Nu må tiden så vise om der er danske kunder der vil betale med virtuel valuta.

  • Vi integrerer også i den nærmeste fremtid en liste på https://bettercoins.dk/, hvor vi skriver om de enkelte webshops, som modtager Bitcoins for at fremme Bitcoin som en valuta i Danmark. Her vil det også være muligt at få et link fra, hvis man modtager Bitcoins på ens shop :)

  • Rigtig god artikel, vi ved coinmarket.dk er enige i mange af de ting du skriver.
    God dag,

Kommenter post