Bring Google Sets til live i Google Docs – en udvidelse til din SEO keywordanalyse

Posted Posted af i SEO     Comments Ingen kommentarer
dec
2

Google sets var en labs feature som Google lancerede tilbage i 2002. Det var i princippet et simpelt værktøj, der på baggrund af nogle få ord kunne give dig yderligere ordforslag og synonymer inde for samme kategori eller samme emne. Google sets var dermed yderst effektivt til at give dig en idé om, hvilke keywords søgemaskinen forbandt som tematiske forbundet eller relaterede. Det var dermed også brugbart ved udvikling af SEO keywordanalyser. Udfordringen er blot, at Google lukkede Google Sets ned i september 2011.

Du kan imidlertid alligevel få en vis værdi ud af Google Sets ved at bruge Google Docs eller Google Drive. For godt nok er Google Sets lukket ned, (og Google har glemt at redirecte siden) men funktionaliteterne lever videre i Google Docs. Det er en simpel, men glemt funktion i Google Docs.

Google Sets i Google Drive

Sådan bringer du Google Sets til live i Google Docs
Åbn et nyt spreadsheet i Google Docs/Google Drive. Indtast to eller flere ord eller fraser i samme kolonne. Marker dem begge og hold musen hen over det nederste hjørne. Hold Option/alt knappen inde (Ctrl på PC) og træk nedad. Herefter udfyldes cellerne med ord eller fraser inden for samme kategori eller emne.

Jeg har lavet en lille video, der viser hvordan nedenfor. Her kan du tydeligt se hvordan Google nemt kan finde sammenhæng inden for danske fodboldklubber, bilmærker og ord omkring marketing.

Google Sets i Google Docs er ikke et fuldendt værktøj, og du vil finde masser af eksempler på, at Google ikke helt kan holde dansk og især svensk adskilt. Alligevel kan du meget hurtigt generere en mængde keywords inden for samme kategori eller emne.

Dermed bliver værktøjet også anvendeligt ved udarbejdelse af SEO keywordanalyser. Hvis Google finder enkelte ord eller fraser til at være tæt sammenhængende – er der en god sandsynlighed for, at dine brugere også vil. Der kan dermed gemme sig værdifulde keywords, i de lister du genererer.

Jeg har ikke kunne genskabe Google Sets nogle steder, men du kan få en fornemmelse af hvordan det så ud i Webarchive her – og Frank H Madsen har tidligere skrevet om værktøjet her (mens det stadig var brugtbart) – og deraf billedet ovenfor.

Brugte du Google Sets i sin tid – og har du savnet værktøjet siden det blev lukket? Og finder du nye keywords ved at bruge metoden ovenfor?

Kommenter post