SeoAnalyst.dk – Søgemaskineoptimering med analytisk tilgang

Google Places Local Business Directories

Nu udvider Google med Google Places Local Business Directories. Endnu en funktion, som udvider mulighederne i Local Search og Google Places generelt. Som det ser ud – får hver større by fremover deres helt egen Lokale Google Places portal.

Google Places directories er en komplet liste af virksomheder og anbefalede steder inden for et specifikt område. Hele setuppet minder temmelig meget om det hedengange Google Hotpot, men der er kommet langt flere funktioner til og mange forskellige integrationsmuligheder.

De lokale business directories indeholder – ud over de forskellige listede steder – også upcomming events, twitterfeed, lokal blog (må man forvente det bliver fremover) – og direkte information til virksomheder i form af integration til Google Places.

Desuden stiller Google fremover en såkaldt Google Places business specialist til rådighed inden for hvert område. For en virksomhed, der sjældent offentliggører lokale telefonnumre – må man sige, at det er en gevaldig ændring.

Hvor Google Offers er tilgængeligt (så vidt vides stadig kun i Portland) – er der også direkte integration her. Google Boost bliver også fremhævet, hvilket er nærliggende i forbindelse med Google Places og endelig introducerer Google TalkBin, der for blot 3 måneder siden var en selvstændig virksomhed – men nu en af Googles nye produkter.

Der er ingen http://www.google.com/copenhagen endnu, men du kan se nogle af de eksisterende her:

http://www.google.com/austin/
http://www.google.com/portland/
http://www.google.com/madison
http://www.google.com/sandiego

Der er ingen officiel meddelelse fra Google omkring de nye Local Business Directories, men der er alligevel for meget information til, at det kan være en test. Ovenstående er stadig kun tilgængeligt i USA, men det tyder på, at Googles store fokus Local Search fortsætter.

Kunne du tænke dig et direkte telefonnummer til en officiel Google Places business specialist og hvad synes du om Googles nye tiltag?