SeoAnalyst.dk – Søgemaskineoptimering med analytisk tilgang

Google Circles – Google launcher nyt socialt netværk

Google leger tilsyneladende med endnu et socialt netværk. På trods af fiaskoer som henholdsvis Google Buzz og Google Wave (og det hypede Google Me, som stadig ikke har set dagens lys) – er Google Circles det nye tiltag, der skal tage kampen op mod hovedsageligt Facebook, men også andre tilsvarende sociale netværk.

Update: Google+ med Google Circles er nu i luften.


Foto credit.

Google Circles giver ligesom Facebook, muligheden for at poste statusopdateringer, dele fotos og dele videoer. Hvad det ellers kommer til at indeholde – er stadig forholdsvist ukendt.

Der er endnu ikke nogen officiel udmelding fra Google, men Google Circles bygger efter sigende på hver enkelt brugers sociale netværk, ud fra det de allerede ved fra brugernes Google profil. Har du allerede integreret en række af Googles tjenester vil Google således også allerede vide en del om dit sociale netværk. Det kalder de også i dag for Social Circle – som dermed muligvis er basen for Google Circles.

Google Circles skulle efter sigende være udviklet i samarbejde med Chris Messina – manden der også stod bag Hashtags, og Jonathan Sposato, der står bag Fototjenesten Piknik, som blev opkøbt af Google sidste år. Der er således nogle kompetente folk bag – folk med forståelse for opbyggelse af sociale netværk.

Google Circles skulle kunne adskille ens forskellige netværk bedre end eksempelvis Facebook, Twitter og Linkedin – hvor ens netværk hurtigt bliver en sammensmeltning af personlige kontakter, venner og familie oveni professionelle arbejdsrelaterede kontakter. Det er en interessant tanke – og muligvis en feature, der gør at flere vil bevæge sig mod Google Circles. Ønsker man at poste en statusopdatering kun tiltænkt sine venner – er det efter sigende langt nemmere med Google Circles at holde opdateringen inden for denne kreds. En feature som ikke helt fungerer efter hensigten på andre sociale netværk.

Netop opdelingen af forskellige netværk er en omdiskuteret emne – i en tid hvor man bruger en masse forskellige sociale tjenester ganske automatisk, fordi de er integreret ved hjælp af åben autorisation (OAuth).

Google Circles bliver efter sigende tilgængeligt direkte fra browseren – og bliver en del af den nye top bar – som dog stadig kun dukker frem på google.com.

Indtil videre – er Google Circles bare spekulationer – men meget tyder på at produktet snart ser dagens lys. Hvad synes du om Googles nye tiltag – kommer det til at gå samme vej som Buzz og Wave – eller er Google Circles fremtidens sociale netværk?